Hírek

2015.05.19. 16:47

Dunaújváros egyik legnépszerűbb dunai helyévé vált - Parti kikapcsolódások

Dunaújváros – Bővíteni akarják a Duna-parti Madárles körüli szabadidő-parkot a Partvédelmi Vállalat dolgozói.

Pekarek János

Változatlanul a város egyik (ha nem a...) legnépszerűbb helye az alsó Duna-parton kialakított Madárles, játszótér és tűzrakó helyek együttese. A Dunaújvárosi Partvédelmi Vállalat dolgozóinak ötletéből és munkája nyomán létrejött szabadidőpark szép időben hétköznapokon is, de különösen hét végén a zsúfoltsággal küszködik! Mivel foglalt helyek nincsenek, gyakran előfordul, hogy szabadtéri sütögetésre és időtöltésre készülő családok, baráti társaságok nem találnak helyet az öböl partján.

Már csak ezért is, valamint korábbi céljaik teljes megvalósítása érdekében is a szabadidőközpontnak már bátran nevezhető hely további fejlesztésére törekednek a partvédelmisek, tudtuk meg Tóth Ferenctől, a vállalat igazgatójától. S ennek csak egy része a tűzrakóhelyek szaporítása.

Emellett bővíteni akarják a játszóteret, valamint szabadtéri fitnesz-eszközöket is szeretnének építeni.

A nevezetes Madárles lépcsőjénél egy család: Kulcsár Laura, Kulcsár Péter és Kulcsár Ferencné. Az alsó Duna-parti terület egyre inkább a kikapcsolódás színterévé válik. Fotó: Ady Géza

E szabadtéri partik egyes feltételeit, például a tűzifát a partvédelmi cég szakemberei biztosítják, napról napra feltöltve a tűzrakó helyek melletti tárolókat. Ugyanők már-már hobbinak nevezhető módon ügyelnek a padok, asztalok, szemétgyűjtők, játékok épségére.

Tóth Ferenc igazgató megjegyezte: ehhez a munkához január elsejétől rendszeres negyedévi pénzügyi forrást is biztosít a városi önkormányzat. Mégpedig háromhavonként 689 ezer forintot.

A területet használó városlakókkal is szeretnék javítani kapcsolataikat. Ennek érdekében egy külön faliújságot is felállítottak a szabadidőpark szélén, amelyen a rendszeres, vagy éppen alkalmankénti vendégek észrevételeiket, javaslataikat, elképzeléseiket is közölhetik az üzemeltetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!