Hírek

2017.03.01. 21:10

Duna-parti szép napok reménye... - Nem mínuszban, egy méter fölött a víz!

Igazi, hangulatos vízparti séták tehetők mostanában, még némi víz is akad hozzá...

Pekarek János

Bár az időjárás elméletileg bármikor alkalmas egy szép, Duna-parti sétára (mint tudjuk: nincs rossz idő, csak rossz felszerelés...), a március beköszöntével egyre szaporodik azon napok száma, amikor az átlagember fejében is felötlik a gondolat, hogy akár lemehetne megnézni Európa második legnagyobb folyóját, ha már egyszer itt folyik el a házak alatt.

Kisapostagi parti látkép: téli ruha, tavaszi vízszint
Fotó: Ady Géza

S úgy néz ki, hogy mostanában van is mit szemügyre venni rajta! Bár még messze van az ideálistól a vízszint, továbbá az is igaz, hogy messze van az idei csúcstól, a február 25-én mért 264 (kettőszázhatvannégy!) centimétertől - de azért szerdán reggel például a korábbiakhoz képest egészen meglehetős 159 centiméternél állt a vízmérce Dunaújvárosnál.

Sajnos, ez a látványos vízszint nem tart soká, csütörtökön már 131 centis vízállásra virradt, s egy hét múlva csekély ingadozás után még mindig csak 133 centi lesz a várható vízmagasság - de azért mégis csak más ez a közelmúltban nemegyszer mínuszos vízállásokhoz képest!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!