Hírek

2017.03.29. 15:15

A horgászok újabb társadalmi munkát végeztek

Dunaföldvár - Március utolsó vasárnapján nagy volt a sürgés-forgás a Sporthorgászok Dunaföldvári Egyesülete horgásztanyáján a Kis-Dunán.

L. Mészáros Irma

Csaknem hetvenen jöttek össze Kiss Lajos Csaba elnök és a vezetőség felhívására társadalmi munkára. Kitakarították a horgásztanyát, rendbe tették a környékét, felújítottak néhány horgászhelyet, kőburkolattal látták el a lejárókat. A sínek felszedésével elkezdték a csónakleeresztő komplett felújítását. Fát vágtak, mázoltak, tettek-vettek. Mindenki talált magának munkát. A jó hangulatú tevékenykedést közös ebéddel zárták.

Két hete 1200 kilogramm méretes háromnyaras pontyot telepítettek a vízbe. Így remek halfogási reményekkel és igényes, rendezett környezettel várják tagjaikat és a vadregényes vizek szerelmeseit a solti Kis-Dunán.

Az önkéntes segítők egy része, csaknem hetvenen jöttek össze Kiss Lajos Csaba elnök és a vezetőség felhívására társadalmi munkára Fotó: amatőr felvétel

Az 1946-ban alapított, több száz helyi és környékbeli tagot számláló egyesülethez kapcsolódó hír, hogy április 8-án és 9-én rendezik meg a harcsafogóversenyt, amelyre minden horgászt szeretettel várnak!

A részvétel feltétele az érvényes állami horgászjegy, érvényes területi horgászengedély arra a nap(ok)ra.

A versenyre április 8-án, szombaton 11.30 órától lehet gyülekezni a horgásztanyán, a vetélkedés délben rajtol, a horgászhelyek elfoglalása szabadon választott, egyaránt lehet partról és csónakból is pecázni. A verseny vége április 9-én, vasárnap 12 órakor lesz, amit a mérlegelés követ a stégen, az eredményhirdetés fél egykor kezdődik, amit a közös ebéd követ. Jelentkezni április 7-ig lehet a dunaföldvári horgászboltokban lehet, illetve a horgásztanyán.

Kicsik és nagyok egyaránt segítettek: Dorkó Norbert (b), Szilágyi Áron, Kiss Domán Lajos, Úr Lilike, Nikl Rebeka, Müller Attila

A versenyen maximum két fős csapatok indulhatnak, s összesen két horgászbot használata engedélyezett. Vagyis aki egyedül horgászik, az is két botot használhat, valamint a két fős csapat is összesen maximum két horgászbottal versenyezhet. Az érdeklődők telefonon is jelentkezhetnek a tanyagondnok 30/240-4754-es számán. Ez esetben a pontos neve(ket) kell leadni és az állami horgászjegy számát, ekkor a nevezés a helyszínen is megtörténhet.

A versenyen résztvevők csak elektromos csónakmotort használhatnak, aki a verseny ideje alatt indokolatlanul elhagyja a holtág területét, azt kizárják a viadalból.

Rossz idő, valamint magas vízállás esetén, illetve kevés jelentkező esetén a versenyt elhalaszthatják, ezért a szervezők felhívják a figyelmet, hogy a nevezés alkalmával telefonszámot is adjanak meg, hogy mindenkit értesíteni tudjanak az esetleges változásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!