Hírek

2017.03.16. 17:50

A színpadi játék után átadták a Város bora elismerést

Dunaföldvár - A művelődési központ színháztermében tartották az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékező városi műsort.

L. Mészáros Irma

Ünnepi beszédében Horváth Zsolt polgármester azt emelte ki, hogy ez a történelmi esemény, ez az ünnep nemzeti identitásunk alapköve. Ezért ez a példaértékű nap rólunk szól, nekünk üzen. A márciusi ifjak a közös célért tenni tudtak, megteremtették a szabadságot. Erejük az összefogásban volt. Ha a jelent a múltból fakadó tudással éljük, nem kell félni a jövőtől. Az összefogáshoz azonban akaratra és bizalomra van szükség - jegyezte meg, s hozzátette, hogy ez igaz szűkebb otthonunkra, Dunaföldvárra és tágabb hazánkra is.

A hatodikosok verses, dalos, múltat idéző jelenetekkel foglalták össze a forradalom alapeszméit Fotó: L. Mészáros Irma

Ünnepi köszöntője után a Beszédes József Általános Iskola hatodikosainak szép műsora következett. Versekkel, dalokkal és a múltat megidéző jelenetekkel foglalták össze a márciusi forradalom alapeszméit. A műsor összeállítói és a diákok felkészítői Botka Nóra, Dósáné Vígh Katalin és Pappné Kertész Szilvia tanárok voltak. A színpadi játék után átadták a Város bora címet elismerő oklevelet: a fehér bor kategóriában dr. Markovics Gabriellának, valamint Kelemen Róbert vörösboráért leányának, Laurának.

A márciusi megemlékezés a Kossuth téri 48-as emlékműnél folytatódott, ahol Keresztes Anikó és Szécsi Dorottya kis műsora után a város önkormányzatának és intézményeinek vezetői, valamint a helyi pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el a tisztelgés koszorúit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!