Hírek

2014.05.18. 14:25

Látványos elemekkel zajlik a belvárosi átépítés

Dunaújváros - Minden helyszínen folyamatosan halad a munka a városháza és környezetének megújítása, átépítése során.

Gallai Péter

Ha a földről nem is, de a magasből bizony már jól látszik a leendő körforgalmú csomópont nyomvonala, amelynek kivitelezése lassan a finisébe fordul majd

A Dunaújvárosi Városfelesztési Nzrt. tájékoztatása szerint az városháza melletti új körforgalmú csomópontnál folytatódik az útépítés, földmunkák, szegélyezés, ágyazat készítése zajlik, a közműkiváltási és közműépítési munkálatok pedig már a végéhez érkeznek. A polgármesteri hivatal C szárnyánál zajlik a szerkezetépítés, valamint a villamos és gépészeti munkálatok és a falazás. Itt újabb szakipari munkák kezdődtek el, már az aljzat készítése és a gipszkartonozás is elkezdődött. A Városháza tér átépítésén és a sétány kialakításánál még bontják a burkolatokat, emellett a közművek kiváltása, illetve építése is gőzerővel halad. Ezzel párhuzamosan már elkezdődtek a földmunkák, valamint a műtárgyépítés is. A játszótéri kiszolgáló épület acélszerkezeti vázának építése befejezés előtt áll, folytatódik a szigetelési munka és a tűzvédelmi bevonatok készítése.

Ami a parkolókat illeti: elkezdődött azok kialakítása a Korányi és a Panoráma út sarkánál, illetve az Október 23. tér különböző pontjain. Itt hívják fel ismételten a lakosság figyelmét arra, hogy az ideiglenes parkolók az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán találhatóak. Emellett az átadott új kormányablak épülete (volt házasságkötő terem helyén), található még ötvenkettő férőhelyes parkoló. Fontos információ, hogy a A Dunaújvárosi Járásbíróság épületének főbejárata szintén ebből a parkolóból közelíthető meg.

Részben ide kapcsolódik, hogy a KMI épülete előtt közműrekonstrukciót végeznek. A munkák egy későbbi fázisa miatt szükség lesz a Vasmű út egy szakaszának lezárására is az ezt jelző, jelenleg még letakart táblákat már kihelyezték , amelynek pontos időpontját természetesen  közöljük majd.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!