Addig jó, amíg ők "munkanélküliek" a fesztiválon

2017. június 18., 17:50 szerző: Gallai Péter
komment
DUNAÚJVÁROS Minden fesztiválon vannak olyan emberek, akik ugyan nélkülözhetetlenek a lebonyolításhoz, de mégis az a legjobb, ha "munkanélküliként" fejezhetik be a műszakot.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ilyen az egészségügyi szakszemélyzet, persze az talán csodaszámba menne, ha egy, tízezernél is több embert megmozgató rendezvénysorozaton ne akadna tennivalójuk. A több éve a helyszíni ellátásért felelős vezető, a dunaújvárosi Slett Ferenc régi motoros a szakmában, s amikor nem életeket ment főállásban az Országos Mentőszolgálat kötelékében, akkor fesztiválokon, koncerteken, sporteseményeken, vagy a Forma-1 világsztárjai között, a Hungaroringen teljesít szolgálatot.

Slett Ferenc és kollégái vigyáztak a fesztiválozókra Fotó: Ady Géza

- Az esetek fajtái értelemszerűen az esemény típusától függnek. Egy ilyen zenei rendezvényen jellemzően kifordult bokákkal, a túlzott alkoholfogyasztás okozta panaszokkal, fejfájásokkal, vagy éppen a rovarcsípésekkel találkozunk. Tehát tudjuk, mire számíthatunk, de mivel bármi előfordulhat a területen, ezért az alapszintű ellátást biztosítani kell. A hozzánk fordulók közül a többség hazamehet, a helyszínen tudunk nekik segíteni, kórházba a súlyos végtagsérülések, illetve a már mértéktelen szintű italfogyasztás utáni rosszullét miatt szállítjuk be a pácienseket. Azért egy többezres tömegben ezek elenyésző számú esetek - fogalmazott.

Gallai Péter

2017. június 18., 17:50 szerző: Gallai Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...