Hírek

2017.04.09. 11:55

Összefogtak a part tisztaságért - A vártnál sokkal több műanyagpalackot, szemetet gyűjtöttek

Dunaújváros - A környezetvédelemre, azaz a szemétszedésre és takarításra ideális időben tették rendbe az öbölpartokat.

Pekarek János

Napsütéses, szép, tavaszi időben gyülekeztek a horgásztanyán szombaton reggel mintegy ötvenen, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület által szervezett környezetvédelmi napra. A hangzatos elnevezés gyakorlatilag szemétszedést takart: a kikötői öböl, illetve a szabadstrand öblének horgászállásait igyekeztek kitakarítani, rendbehozni a sporttársak.

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek dolgoztak a dunaújvárosi sporthorgászok szombatikörnyezetvédelmi akcióján: több konténernyi szemetet szedtek össze a szabadstrand és a kikötői öböl partjain,szelektív módon Fotó: Ady Géza

Akik között minden korosztály képviseltette magát: az ősz versenyhorgászoktól a legfiatalabb generáció tagjáig. Utóbbinak talán legszorgalmasabb és mindenképpen nagyon lelkes tagja a nyolcéves Milek Petra volt, aki édesapjával, Milek Attilával érkezett a horgásztanyára, ahol jól feltalálta magát. Nem is csoda, mert már három éve részt vesz ezeken a tavaszi nagytakarításokon, sőt, két esztendeje horgászjegye is van! Sokan példát vehetnének róla...

De az ifjúság más korosztályban is hatásosan volt jelen a szombati akción. A Dunaferr középiskola öt növendéke is alaposan kivette a részét a munkából: az újvárosi Tóth Balázs mellett barátai, a földvári Végh László, az előszállási Molnár Mike, a dunavecsei Gyurkovics Máté és a kisapostagi Pulics Tamás is ott dolgozott a városi Duna-parton!

Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek dolgoztak a dunaújvárosi sporthorgászok szombatikörnyezetvédelmi akcióján: több konténernyi szemetet szedtek össze a szabadstrand és a kikötői öböl partjain,szelektív módon

Az egész akció valóban a környezetünket védő jellegéről a munkavédelmi oktatással egybekötött eligazításon feltett kérdés árulkodik a legjobban: szelektíven gyűjtünk?

A válasz "igen" volt. Külön konténereket és zsákokat rendeltek a különböző hulladékfajtáknak. Mind megtelt, több is, mint számítottak rá.

Ezzel együtt még a délelőtt közepén végeztek a szemétgyűjtéssel, takarítással. Amivel kiérdemelték a már jó előre kilátásba helyezett jutalmat: a bogárcsban készült paprikáskrumplit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!