Hírek

2017.03.10. 18:34

Folytatódott a dunaföldvári gyilkossági per tárgyalása - Gál Roland nem tett vallomást

Szekszárd/Dunaújváros - A Szekszárdi Törvényszéken pénteken folytatódott a dunaföldvári vállalkozó meggyilkolása miatt indított büntetőtárgyalás, amelyben három dunaújvárosi férfi érintett.

Szabó Szabolcs

Az előzményekről: február 3-án, a Szekszárdi Törvényszéken kezdődött meg a 2013-ban történt, a néhai Molnár Antal dunaföldvári vállalkozó sérelmére elkövetett gyilkosság bűntetőpere, amelyben három dunaújvárosi férfit Gál Antalt, Szabó Józsefet és Gál Rolandot vádolta meg az ügyészség.

Az első tárgyalási napon dr. Málinger Marianna főügyészhelyettes ismertette a vádiratot, amely mint azt lapunknak a védőügyvédek akkor elmondták főként az első- és a másodrendű vádlottak korábban tett vallomásaira épült. Február 3-án a vád ismertetése után a tárgyalást beszüntette a vezető bíró, mivel az ügyvédek jelezték, minden igyekezetük ellenére nem tudták átadni a nyomozati anyagot védenceiknek, így azok teljes egészében nem ismerhették meg azt.

A második tárgyalási nap végén, azaz tegnap délután dr. Unger Zsolt, Gál Roland harmadrendű vádlott ügyvédje lapunk megkeresésére elmondta, a tárgyaláson meghallgatták mind a három vádlottat. Közülük az első- és másodrendű vádlott vallomást tett. Gál Antal elsőrendű vádlott az emberölés bűntettét beismerte, a magánlaksértés vádját tagadta. A másodrendű vádlott, Szabó József a bűnpártolás vádját beismerte, a kifosztást tagadta.

Gál Roland harmadrendű vádlott a tárgyalás során a bíró személyi körülményeire vonatkozó kérdéseire válaszolt, de vallomást nem tett.

Dr. Unger elmondta, hogy a per következő tárgyalási napja április 28-án lesz, amely a tanúk meghallgatásával folytatódik. Mindhárom vádlott továbbra is előzetes letartóztatásban várja a bűntetőtárgyalás folytatását, amelyről a továbbiakban is beszámolunk majd olvasóinknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!