Hírek

2017.07.24. 18:50

A hétvégén újra horgász verseny és halfőző nap lesz a Szalkin

Nagy érdeklődésre számítanak a II. Horgász, Halászlé- és Halfőző Verseny szervezői a szombati versenyen.

Pekarek János

Emlékezetes sikert aratott tavaly az I. Dunaújvárosi Horgász- és Halászlé- és Halfőző Verseny, amelyet bevallottan hagyományteremtő szándékkal rendeztek a Szalki-szigeten, a kempingben és a szabad strandon. Nos, most szombaton jön ugyanebből a fajtából a második rendezvény! Reggel hattól gyülekeznek a horgászok a Felső-öbölben, azaz a szabadstrand partján, délelőtt pedig a kempingben a főzőmesterek és a műsorra kíváncsiak gyűlnek össze. Kóstolni is lehet jegy ellenében!

Máris nosztalgikus emlék az egy évvel ezelőtti I. Horgász, Halászlé- és Halfőző Verseny, amelyet egy esztendővel ezelőtt hihetetlen sikerrel bonyolítottak le a dunaújvárosi Szalki-szigeten.

Az idei, II. fesztiválon, amelyet országszerte nagy érdeklődéssel várnak, Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület elnöke szerint hasonlóan nagy az érdeklődés.

Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület vezetője, a szervezők képviselője

Az ország minden részéből érkező jelentkezők mellett a rendezők külön örülnek a rácalmási és dunaújvárosi horgászoknak, akik számos csapattal képviseltetik magukat a rendezvényen.

Amelynek sikere érdekében július 27-én külön haltelepítést szerveznek az úgynevezett Felső-öbölben, amelyet a dunaújvárosiak szabdstrandi öbölként ismernek. A telepítés után horgászati tilalom lép életbe a verseny miatt, s ezt a tilalmat csak július 29-én, azaz a verseny napján 13 órától, a horgászverseny bezárása után oldják fel.

Pillanatkép a tavalyi Sziget Kupa Horgászversenyről, ami országos sikert aratott a résztvevők között

A verseny, a Sziget Kupa 2017. július 29-én reggel hat órától kezdődik a gyülekezővel. Nevezni július 14-ig lehetett, az első ötven jelentkezőig. Reggel hétkor kezdődik a sorsolás és az eligazítás, fél nyolctól pedig a horgászhelyek elfoglalása. Az etetés kezdete: 7.50, maga a verseny 8 és 12 óra között tart. Háromnegyed egyig mérlegelik a kifogott halakat, 13 órakor lesz az eredményhirdetés.

A halászlé- és halfőző versenyt ugyanezen a napon a dunaújvárosi kemping területén a halfogyasztás népszerűsítése érdekében rendezik meg. Erre nevezni július 17-ig lehetett. A szervezők főzőhelyet, sörasztalt, két padot, 3 darab 2 kilós pontyot, ivóvizet és egy feliratos kötényt biztosítanak, minden résztvevőnek saját probán-bután gázégőt és bográcsot kell hozniuk a részvételhez.

A látogatók 700 forintos kóstolói jegyért megízlelhetik a produktumokat: ezért minden versenyzőnek tíz jegyért tíz kóstolói adagot kell előálltania. Kóstolói jegyenként 400 forintot visszatérítenek a szervezők.

Mindemellett kultúrműsor, gyerekjátszóház, a dunai halászat történetét bemutató kiállítás színesíti a műsort a kempingben szombaton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!