Hírek

2017.08.02. 16:10

Új néven táborozott a Bánki kórusa

DUNAÚJVÁROS/HÉVÍZ - Hagyományosan kórustáborban pihentek és dolgoztak a Bánki kórus tagjai a hétvégén.

Balla Tibor

A kórustábor sokéves hagyomány már a kórus életében, de az idei mérföldkő volt, mert először táboroztak új néven. Ugyanis most már hivatalosan is Centrum kórusnak hívják az egykori Bánki kórus - tudtuk meg Ujházy Krisztina karnagytól. Már a tavalyi esztendőben is volt kisegítőjük a Rudas iskolából, mert a kórusban kevés volt a lány. A vendégénekesek annyira megszerették a közeget, hogy úgy döntöttek, maradnak.

Miután úgy tűnt, egyre inkább szükség lesz külső segítőkre, a karvezető megkereste Csapó Gábort, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatóját, aki lelkesen támogatta a Centrum kórus létrejöttét. Szeptembertől már a centrum összes iskolájából jelentkezhetnek majd a kórusba, amit Ujházy Krisztina fog majd össze.

A kórustagoknak természetesen maradt idejük a pihenésre is a napi két próba mellett
Fotó: UK

A főigazgató támogatása jeleként már most a rendelkezésükre bocsájtotta a centrum autóbuszát, amivel el tudtak menni a Hévíz melletti Felsőpáhokba az egyik kórustag családi tanyájára kórustáborba a hétvégén.

Szerencséjükre remek időt fogtak ki, így az udvaron tudtak összesen négyszer, egyenként kétórás próbát tartani, nem kényszerültek tető alá. Már az év eleji Berlini útjuk repertoárján is dolgoztak.A közel húszfős társaságban három vendég is akadt, akik az ellátásban segédkeztek, így garantált volt a remek hangulat.

A karmesternek is volt vendége, hiszen az egyik próbát Horváth Péter, a Dunaújvárosi Vegyeskar egykori karnagya vezette le, ami nagyon fontos, hiszen így más munkamódszereket is megismerhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!