Hírek

2017.08.02. 16:16

Hőség, vízosztás, új párakapu - Az Dunaújvárosi Önkormányzat megtette a szükséges intézkedéseket a hőségriadóban

DUNAÚJVÁROS - Keddtől péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el Szentes Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára.

Balla Tibor

A III. fokú hőségriasztásra tekintettel Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata megtette a szükséges intézkedéseket.

Ennek keretében városunk több pontján vízosztást szerveztek, a Városháza téren, a Dózsa mozi előtti téren, az egykori Kék Duna Áruház előtt valamint a Római városrészi postánál kaphatott egy-egy palack ásványvizet az arrajáró.

A párakapu máris a gyerekek kedvence. Nagy Fanni és Mendi Jázmin Vivien arca mutatja, mekkora élmény
Fotó: Zsedrovits Enikő

A hőségriadó ideje alatt minden nap 10 órától történik a vízosztás, amelyben a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által alapított DHHF Nonprofit Kft. városőrei aktív részvételt vállaltak a Tourinform iroda koordinálásában. Tegnap azonban nem csak a városőrök és a tourinformosok osztottak vizet, Cserna Gábor polgármester is sajátkezűleg adta át a hűsítő palackokat a Városháza téren.

Cserna Gábor polgármester (b) fontosnak tartotta, hogy személyesen is részt vegyen
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az önkormányzat egy párakaput helyezett el a Városháza téren, amely már tegnap üzemelt és nagy népszerűségnek örvend a járókelők körében. A közeli jövőben még egy frissen vásárolt párakaput helyeznek majd ki. Erre a komfortérzetet javító szolgáltatásra mostantól minden nyáron számíthatunk.

A hőségriadó ideje alatt locsoló autó járja a város utcáit, és a hivatal A épületének földszintjén, a díszteremben folyamatosan működtetik a légkondicionálót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!