Hírek

2017.08.09. 18:05

Dunaújváros kenyere - az esőemberek javára

DUNAÚJVÁROS Újabb három hónapos időszaka zárult le a Dunaújváros kenyere programnak, amelynek ezúttal az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete volt a kedvezményezettje. Rekordösszegű támogatás és marketing gyémánt díj.

Körmendi Erzsébet

A szerdai már az ötödik alkalom volt, amikor a város polgármestere, Cserna Gábor és a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója, Lissák Kálmán átadhatták az adományt, amely minden egyes alkalommal jó helyre került. A város első embere emlékeztetett rá, hogy amikor a pékség vezetője megkereste őt a Dunaújváros kenyere javaslattal - a kenyér minden eladott darabjának megvásárlásával jó ügyet támogatnak az emberek -, szóval, nem gondolta akkor, hogy a hasznán túl a városnak ilyen elismertséget hoz, speciális jelleget ad majd ez a program.

Cserna Gábor köszönetet mondott a kft. vezetőinek és dolgozóinak, valamint a helyi Tourinform irodának, amely felkarolta ezt a támogató akciót. A polgármester örömmel jelentette be, hogy mintegy 11 ezer darab fogyott el a város kenyeréből az elmúlt negyedévben, amelynek jóvoltából az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete 550 ezer 600 forint adományban részesülhet. A támogatási összeg nagysága eddigi rekordnak számít, hangsúlyozta, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik e kenyérfogyasztóiként hozzájárultak ehhez a sikerhez.

Kálmánné Tóth Mária, az egyesület titkára szintén megköszönte a pékségben dolgozóknak, akik a hőségben is helytállnak, valamint mindenkinek a támogatást, annál is inkább, mert ilyen jelentős adományban civil szervezet ritkán, vagy nem is részesül. Nagy segítség lesz ez nekik programokhoz, és reméli, családokat is tudnak majd segíteni belőle.

Lissák Kálmán folytatta a köszönetek sorát, és kiemelte, hogy az összeg várakozáson felüli, továbbá jól fémjelzi az akció sikerét az is, hogy az önkormányzat jóvoltából a Dunaújváros kenyere program elnyerte a Magyar Marketing Szövetség gyémánt díját, egyedisége folytán felkeltette az országos média figyelmét, pozitívumként öregbíti városunk hírnevét.

Cserna Gábor bejelentette azt is szerdán, hogy a következő kedvezményezett a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesülete lesz a július 1. és szeptember 30. közötti időszakban.

Farkas Zsolt, az egyesület elnöke és alapítója a tevékenységükről adott rövid tájékoztatást azzal fejezte be: „Jó étvággyal fogyasszák a város kenyerét, és ezzel támogassák egyesületünket!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!