Hírek

2017.05.31. 16:00

Kihívás napja a Kincskereső óvodában

DUNAÚJVÁROS Szerdán volt a Kihívás Napja, Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvénye. A Kincskereső óvoda is csatlakozott.

Balla Tibor

A Kihívás Napja célja, hogy május utolsó szerdáján mozogjanak folyamatosan legalább 15 percet a falvak és városok lakói, persze ha lehet, ne csak ekkor, hanem egész évben. A Kincskereső óvoda elsőként, már a kilencvenes évek közepén csatlakozott az országos megmozgalomhoz, és azóta is minden évben megtartják, kicsit összekötve a gyereknappal.

Próbálják a szülőket is bevonni az óvoda életébe és a mozgásba is. Mivel ilyenkor nagyon sok szülő van jelen, meg szokták köszönni egy emléklappal, azoknak a szülőknek a segítségét, akik kiemelkedően sokat tettek az óvodáért.

Délczeg Zsófi segítségével bemelegítettek, majd szokás szerint átvonultak az élményfürdő parkolójába, ahol a szülők segítségével összeraktak három akadálypályát, amelyeken minden csoport végigment legalább egyszer. A teljesített feladatokért tallérokat kaptak, amit az óvodában beválthattak.

Az óvoda udvarán a RépaRetekMogyoró társulat szórakoztatta a kicsiket meglepően átgondolt, sokoldalú műsorával, remek hangulatot varázsolva hangszerekkel, egyszerűbb kellékekkel. Ezen a napon kivételesen nem alszanak a gyerekek az óvodában, hanem játszóházban vesznek részt. Akik még nem voltak túl fáradtak, kipróbálhatták a frissen nyert ovifoci pályát is, aminek a hivatalos átadóját ugyan még nem tartották meg, de az avatását ezzel már igen. Ott is kialakítottak egy akadálypályát. A többiek barkácsoltak, ugrálóváraztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!