Hírek

2017.03.07. 16:45

Különleges bánásmódról - A pedagógiai szakszolgálat konferenciája az egyetemen

Dunaújváros - Első alkalommal rendezett konferenciát a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye tegnap.

Balla Tibor

A konferenciára, melynek a Dunaújvárosi Egyetem nagyelőadója adott otthont, több megyéből is érkeztek érdeklődők, és a szakmában maguknak nevet szerzett előadókat sikerült megnyerni, hogy tudásukat ezen a fórumon osszák meg az érintett pedagógusokkal, szülőkkel, szakemberekkel. Dunaújváros jól vizsgázott.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat nevében Mile Anikó főigazgató köszöntötte a résztvevőket.

Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottságának elnöke a megnyitón kijelentette: Büszkék vagyunk arra, hogy Dunaújvárosban rendezték meg ezt a konferenciát, felhívva a figyelmet, hogy milyen szerteágazó és milyen fontos munkát végez a szakszolgálat.

Kissné Korsós Ágnes a dunaújvárosi tagintézmény igazgatója megnyitóbeszédében elmondta, Fejér, Bács-Kiskun és Tolna megyéből is érkeztek érdeklődő szakemberek, társszakmák képviselői a konferenciára. Mint mondta, amikor be kell mutatnia intézményüket, kicsit mindig zavarban van, hogy nagymúltú vagy fiatal szervezetről beszéljen.

Mile Anikó, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója (jobbra) és Izsák Máté, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke a konferencián. Rangot jelent, hogy a rendezvénynek Dunaújváros adhatott otthont   Fotó: Ady Géza

Nagy múlttal rendelkezik, mivel számtalan feladatuk különböző formában évtizedek óta elérhető a rászorultak számára, ám újnak számít, hiszen a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményeként csak 2013 szeptemberétől működik. Fontosnak tartotta elmondani, hogy feladataik között szerepel a korai fejlesztés, nevelési tanácsadás, gyógytestnevelés, szakértői tevékenység, kiemelten tehetséges tanuló gyermekek gondozása, csakúgy, mint a logopédiai konduktív pedagógiai, iskolai és óvodapszichológiai ellátás a dunaújvárosi járás valamennyi településén.

Ahogy a Székefehérvárott tartott pénteki nyitókonferencián is elhangzott, övék egy sokszínű világ. Kijelentette, amikor azon tűnődtek, hogy mivel igyekezzenek a kollégák figyelmét felhívni a konferencián, nem volt kérdéses, hogy a különleges bánásmódot igénylő gyermekekkel kapcsolatos lehetett csak a téma, tehát a sajátos nevelési igényű, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, valamint a kiemelten tehetséges gyermekek köre.

Ők szélesebbre igyekeznek tárni ezt a fogalmat, hiszen tapasztalataik szerint a legtöbb gyermek életében van, vagy vannak olyan helyzetek, időszakok, amikor különleges bánásmódot igényelnek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!