Hírek

2017.03.30. 15:45

Matekban jók vagyunk: Az országos döntőbe is bejutott a móriczos csapat, ahol helyt is álltak

Dunaújváros - Nem is gondolnánk, milyen sok, matematikában tehetséges gyermek tanul a városban. A közelmúlt eredményei mindenesetre ezt támasztják alá.

Balla Tibor

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében zajló Zrínyi matematika-vetélkedőn csapatban a következő eredmények születtek:

A második osztályosok között első helyezést értek el Móricz iskola tanulói (Nagy Máté Attila, Pápai Zóra, Szmodics Emese, felkészítő tanár Lászlóné Durecz Andrea), a harmadik osztályosok közt a negyedik helyet szerezte meg az Arany iskola, a negyedik osztályosok versenyében a negyedik helyen végzett a Móricz iskola, az ötödik osztályosok közül a harmadik helyet szerezte meg a Széchényi gimnázium csapata Gál Benedek, Molnár Máté, Nagy Gábor összeállításban. A hetedik osztályosok közül a negyedik helyet szerezte meg a Móricz, a nyolcadikosok közül a második helyen végzett ugyancsak a Móricz csapata (Czuppon Zsóka, Sári Roland, Schneider Lilla).

Egyéniben az első tizenötöt díjazták az általános iskolák közül. A második osztályosok közül első lett Szmodics Emese a Móricz iskola tanulója (felkészítő tanár Lászlóné Durecz Andrea), kilencedik lett Pápai Zóra (Móricz), a harmadik osztályosok közül hatodik lett Pillár Bence a Petőfi Gárdonyi egységének tanulója, nyolcadik lett Sztankó Maja az Arany iskolából, tizenötödik Csete Nóra (Arany iskola). Az ötödik osztályosoknál tizenharmadik lett Gál Benedek (Széchenyi), a 6. osztályosoknál 12. helyen végzett Barna Péter (Móricz), a 7. osztályosoknál tizenegyedik lett Magyar Zsombor (Széchenyi) 14. lett Murányi Lili (Móricz). A nyolcadik osztályosok közül első helyen végzett Schneider Lilla (Móricz, felkészítő tanára Erdélyiné Braun Gabriella), 14. lett Czuppon Zsóka, a Móricz tanulója, 15. Losonci Lilla, a Széchenyi gimnázium diákja.

A büszke egyéni díjazottak csoportja a verseny után Fotó: Sz. L.

A 8/1 kategóriában a 18 indulóból 3. helyezett lett Szmodics Levente László a Széchenyi István Gimnázium tanulója.

A 3-8. osztályosok számára rendezett Bolyai Matematika Csapatversenyen sem kellett Dunaújvárosnak szégyenkeznie.

A 3. osztályosok között a 2. helyet szerezte meg az „Okoskák" névre hallgató csapat (Árgyelán Bálint, Gulácsi Donát, Süli Henriett, Végh Olivér felkészítők: Moraveczné Szabó Ildikó, Hanákné Debreczeny Csilla), a Móricz Zsigmond Általános Iskolából.

A 4. osztályosok között 2. helyezett lett a „Hal-6-atlanok" csapata (Szloboda Balázs, Barna Bettina, Tóth Anna, Bajusz Bernadett, felkészítő: Kuruczleki Erzsébet) a Móricz Zsigmond Általános Iskolából.

Az 5. osztályosok kőkemény versenyében stílusosan az 5. helyet hozta el a „4-szög osztag" (Szabó Vince, Czuppon Péter, Szűcs Ábel, Gida Márton, felkészítő: Bodonyi Gyöngyi) a Móricz Zsigmond Általános Iskola sikereit halmozva.

A 6. osztályosok összecsapásában az 5. helyen végzett va „0-val osztók" csapata (Karászi Martin, Göblyös Bence, Szemenyei Levente, Pintér Róbert, felkészítő: Polányiné Boldog Katalin) a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium tanulói.

A 7. osztályosok között s 3. helyen végzett a „Nekem MindNégy" összeállítású csapat (Bellovits Natália, Bogó Rebeka, Boldizsár Angelika, György Fruzsina, felkészítő: Móró Józsefné) a Dózsa György Általános Iskola hírnevét öregbítve.

Ugyanebben az évfolyamban az 5. helyen végzett a „Szellem lányok" csapata (Erdős Anna, Fekete Dorottya, Molnár Zsófia, Kriston Nilkoletta, felkészítő: Móró Józsefné), akik a Dózsa György Általános Iskola színeiben indultak.

A 8. osztályosok versengésében született a legkomolyabb eredmény, az 1. helyen végzett, és ezzel döntőbe került a „Négyszeregy" elnevezésű összeállítás (Czuppon Zsóka, Schneider Lilla, Sári Roland, Takács Márton, felkészítő: Erdélyné Braun Gabriella), bizonyítva, hogy remek matematika oktatás folyik a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, Dunaújvárosban.

Ugyanebben a korosztályban a 4. helyet szerezte meg a „Mormoták" csapata (Lóki Dániel, Rajcsányi Máté, Szőke János, Pál Eszter, felkészítő: Móró Józsefné), a Dózsa György Általános Iskola tanulói.

Az ugyancsak nyolcadikos, ugyancsak a Dózsa György Általános Iskolába járó „Szemfényvesztők" (Gál Borbála, Fábián Edina, Seres Viktória, Szabó Kornél, felkészítő: Márkliné Huszárik Mária) az 5. helyen végeztek.

A nyolcadikosoknál a gimnáziumi kategóriában a 6. helyen végzett a „8 híján 1 tucat" formáció (Dudás Máté, Hosnyánszki Noémi, Siba Kata, Szmodics Levente, felkészítők: Heltai Éva, Polányiné Boldog Katalin) a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnáziumból.

A Bolyai Matematika Csapatverseny döntőjébe csak a megyebajnokok jutottak, így már a döntős helyezés is óriási eredménynek számít.

A dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola delegáltja, a „Négyszeregy" néven futó összeállítás (Czuppon Zsóka, Schneider Lilla, Sári Roland, Takács Márton, felkészítő: Erdélyiné Braun Gabriella) nemcsak, hogy bejutott a döntőbe - az írásbeli után a hat, szóban is vetélkedő csapat közé jutva -, de az előkelő negyedik helyen végzett az országos összehasonlításban. Hogy ez mekkora eredménynek számít, jelzi, hogy Fejér megyéből a második legjobb eredmény a 13. hely volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!