Hírek

2015.06.11. 13:05

Dunaújváros Oktatásügyéért-díj - Több mint húsz éve dolgoznak az óvodákban, az iskolákban

Dunaújváros - A Dunaújváros Oktatásügyéért-díj olyan pedagógusnak és oktatási intézmény nem pedagógus dolgozójának adományozható, aki helyben legalább 20 éve végez kiemelkedő oktató-nevelő munkát.

Körmendi Erzsébet

Öten vehették át a kitüntetés a városi pedagógusnapon.

Éliás Miklós Tiborné, a Móricz iskola tanítója 32 éve. Szakmailag nagyon jól felkészült, mindig az új módszereket keresi. Sikeres pedagógiai tevékenységét jellemzi, hogy tanított gyermekei közül sokan szereztek dobogós helyezéseket a városi, tankerületi, régiós versenyeken. Szorgalmas, lelkiismeretes pedagógus, aki folyamatosan törekszik arra, hogy kivétel nélkül minden tanulója a képességeinek megfelelő eredményeket érje el. Osztályfőnöki munkáját dicséri, hogy kitűnő közösséget formál. Tanulói jól neveltek, magatartásukon látható a következetes nevelői hatás. Szabadidejének nagy részét osztályának tanítás utáni programjaira áldozza. Energiája kifogyhatatlan. A pedagógus közösség fontos tagja, tapasztalatával, értékes észrevételeivel útmutatást ad a fiatalabb generációnak.

Dunaújváros Oktatásügyéért díjazottak: Oroszi Miklósné, László Gyuláné, Dominek Zoltánné, Sziklárdi Sándorné, Éliás Miklós Tiborné. Fotó: Zsedrovits Enikő

Szilárdi Sándorné a közalkalmazotti pályáját 1984. augusztus 1-jén kezdte meg a Mező Imre Általános Iskolánál, mint iskolatitkár, majd gazdasági igazgatóhelyettes. 1996. július elsejétől a Gárdonyi iskolába ment dolgozni, ahol 2007. júliusig gazdasági vezető volt. Egy évvel később a Móriczban helyezkedett el négyórás gazdasági ügyintéző, élelmezésvezető munkakörben, ahol rendszeres kapcsolatot tartott a díjbefizetések miatt az iskolába járó gyerekekkel és szülőkkel, pedagógusokkal. Két éve gazdasági összekötői feladatokat lát el a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezetnél.

László Gyuláné pedagógus pályafutása 1975-ben indult az apátszállási iskolában. A kezdeti kihívások jó alapokat jelentettek későbbi munkája során. 1977-től az MMK gyermekkönyvtárában sok gyermekkel ismertette meg a rendszeres olvasás szépségét. De magyar-ének szakos tanári végzettségével mindig is tanítani szeretett volna, így nem volt számára nehéz döntés, hogy az Arany iskolát válassza, ahol 25 éve dolgozik. A magyar nyelv tanításában a szép magyar beszéd, az érthető szövegmondás, nyelvünk szépségének szeretete került előtérbe. Mentortanárként hátrányos helyzetű diákokat készített fel a középiskolára, magyar munkaközösség-vezetőként szakmai módszertani segítséget is nyújtott napi szinten kollégáinak, és nem utolsó sorban szíve és lelke jelenleg is az iskolában működő pedagógus kórusnak.

Dominek Zoltánné a Gárdonyi földrajz-testnevelés tanára pályája kezdetén óvodában dolgozott, majd bölcsész romológus lett és azzal párhuzamosan a tanár szakból is oklevelet szerzett. Tehetséges diákjait rendszeresen készítette fel városi és megyei versenyekre, ahol sikeresen szerepeltek. Több mint 10 éve szervezi a városi illetve a tankerületi földrajz versenyt a Föld napján. Lelkiismeretes munkájának köszönhetően a gyerekek szeretik a mozgást, a sportot, s ez az életformájukká is vált. A pályafutása során több fiatal kollégát is mentorált.

Oroszi Miklósné, Margit óvónő 1980 áprilisában került a mai Kincskereső tagóvodába, majd a Mesevár tagóvodába. 35 év alatt sok minden történhet egy ember életében, így volt ez Margit óvónő esetében is. Lelkiismeretesen, szeretettel gondoskodott a rábízott gyerekekről. Kimagasló kézügyessége, kreativitása a csoport esztétikumán és a gyerekek rajzkészségén is meglátszott. Mindig érzékenyen reagált a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek problémáira, minden tőle telhetőt megtett helyzetük javítása érdekében. Közben vezetőhelyettesi megbízást kapott, új kihívásként közoktatási szakvizsgát tett. Oroszi Miklósné vezetőként is megmaradt kedves, együttérző kollégának. Megbízható, lelkiismeretes, segítőkész, a gyerekek érdekeit szem előtt tartó pedagógus, akinek 40 éve töretlen szorgalom jellemzi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!