Hírek

2017.08.01. 17:35

Nyáron is oviban - Két ügyeletes egység van Dunaújvárosban

DUNAÚJVÁROS - A nyári szünetben a dunaújvárosi óvodák zöme bezár. Ám azoknak a szülőknek is nyújtanak megoldást, akik munkájuk miatt nem tudják megoldani a kicsik elhelyezését.Két óvodai egység is nyitva tart nyáron a városban.

Balla Tibor

A nyári ügyeletes óvoda (augusztus első napjától az utolsó napjáig) a belvárosban a Csillagvirág Tagóvoda (Dunaújváros, Széchenyi út 3/b), valamint a Béke várásrészben a Százszorszép Tagóvoda (Dunaújváros, Lajos király krt. 31.) lesz. Hogy erre mekkora igény van, jól mutatja, hogy a Csillagvirág Tagóvódában 82 gyereket jegyeztek elő.

A Dunaújvárosi Óvoda tizenhárom tagóvodája közül minden évben másik és másik látja el a nyári ügyeletet. Természetesen nem fogja mind a nyolcvankét gyermek az egész hónapot az ügyeletes óvodában tölteni, attól függően, hogy a szülők hogy tudják megoldani, akad, aki csak az első, vagy az utolsó hetet kéri, esetleg két hetet.

Az árnyékban órákig tudnának hintázni a gyerekek
Fotó: ZsE

A Csillagvirág óvodában a nyitónapon, kedden délelőtt már cseppet sem látszik a megilletődöttség az apró embereken, dacára annak, hogy ismeretlen helyen, számukra ismeretlen gyermekek között, nekik még idegen óvónőkkel kezdték a napot, és akadnak, akik a hónapot. A tagintézmény vezetője, Juhászné Nagy Marianna lapunk kérdésére elmondta, a rájuk eső tíz óvodából a nyitáskor végül is csak harmincöten vitték gyermeküket az ügyeletes oviba.

Az alapos munkával készült várárokba még víz is kerül a tökéletesség kedvéért
Fotó: Zsedrovits Enikő

Természetesen ebben az időszakban az óvoda is rugalmasan áll a dologhoz, igyekeznek megoldani mindent. Fontos, hogy a szülő, ha nem kap szabadságot erre az időszakra, nyugodt lehet, hogy jó helyen, szakmai felügyelet mellett játszik a gyermeke, és megfelelő ellátást is kap. Ilyenkor persze nincsenek foglalkozások, nyári élet és játék tölti ki az időt.

Az udvaron reggeliznek, kapnak folyamatosan hűsítő italokat, de a sláger az ivókút, ami a legtöbb óvodában nincs. Focipálya, homokozó, csúszda, de még párakapu is segít a kellemes időtöltésben.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!