Hírek

2017.03.10. 21:30

Virtuális barangolás - Földrajzi és informatikai vetélkedés a Pannonban

Dunaújváros - Barangoljuk be a világot virtuálisan! - ezzel a címmel hirdetett online regionális versenyt a Pannon Oktatási Központ októberben. Pénteken már a döntő zajlott.

Balla Tibor

A háromfordulós, online zajló vetélkedés végén tegnap délután már a Pannon Oktatási Központ impozáns aulájában köszöntötte Borgulya Zoltán igazgató a legjobb tíz csapatot.

Nem csak dunaújvárosi hetedikes, nyolcadikos, két-háromfős csapatok jelentkeztek a versenyre, képviseltette magát Mezőfalva, Nagyvenyim is, a legtávolabbi csapat pedig Siófokról érkezett. Ez külön öröm a Pannon szervezői számára, hiszen így nem csak a városban ismerik meg iskolájukat, de a régióban is.

Jakab Beáta, az egyik szervező elmagyarázza a feladatokat az online háromfordulós verseny legjobbjainak

Cser Ádám, az egyik szervező elmondta, hogy Jakab Beáta alapötlete az volt, hogy a verseny a földrajzra épüljön, de miután a számítástechnika már teljesen átszövi az életet, különösen az iskolás korosztályét, így az informatika is bekerült a feladatok közé, ha másként nem, mint a megoldás eszköze.

A virtuális barangolás a döntőben a Tsunami, Eszek, Pen-Pineapple-apple-pen, Villám, Pannóniaiak, Világjárók, TalÁllat és Shadow-paradise nevet viselő csapatok számára valamelyest valóságossá is vált, miután az első próbatétel, a Gasztrotúra igencsak kézzelfogható elemeket tartalmazott.

A japán ételbemutatón a szusi mellé még kimonó is járt

Egyrészt néhány asztalnál egy-egy adott országra jellemző ételek alapján kellett kitalálni a származási országot, megtippelni, milyen összetevőket tartalmaz, másrészt a csapatoknak is kézzelfogható, majd evőeszközzel elfogyasztható installációkkal kellett érkezniük, mint például marcipánból készült földgolyó, vagy a kókusztekercs alapanyagából készült domborzati térkép.

A szusitól a zsíroskenyérig sok mindent végigkóstolhattak, bejárták az iskolát, szelfiztek, ha megtaláltak valamit. Könyvjutalommal, kalandokkal és szép emlékekkel gazdagodtak.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!