Hírek

2017.05.26. 17:10

Villogó lámpákkal - Rendvédelmi nap és technikai bemutató Dunaújvárosban másodszor

DUNAÚJVÁROS - Hagyományosnak nevezte Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a tegnapi rendvédelmi napot, hiszen már másodszor rendezték meg a Dózsa mozi előtti téren.

Balla Tibor

 

Délelőtt tíztől délután hat óráig a dunaújvárosi hivatásos és a környező települések önkéntes tűzoltói, a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a mentők munkatársai és eszközei várták a kíváncsi tekinteteket a mozi előtti téren.

A legfiatalabbak számára igazából ez egyfajta előzetes gyermeknapként is felfogható, hiszen ritkán adódik lehetőség felmászni a tűzoltóautó tetejére, beülni egy rabszállító autóba, nyomni a szirénát egy rendőr- vagy mentőautóban.

Persze a felnőttek számára is különleges nap lehetett, ők is gyerekké válhattak újra egy kis időre, hiszen ők sem mindennap láthatnak testközelből Tátra tűzoltóautót, amivel a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltóegyesület érkezett, és újra megcsodálhatták Ötvös Csöpi rendőrautóját, az "ezeröcsit", vagyis az ezerötszázas Ladát. Tegnap az élet is közbeszólt, a térről riasztották egy tasi tűzhöz a lánglovagokat.

A programok zöme természetesen a fiataloknak szólt. Ők figyelhették tátott szájjal, ahogy a fekete labrador mentőkutya és Bella, a világos keverékkutya utasításra ugat, és bárhová bújt a gazdája, Zizi, a magyar vizsla megtalálja. Izgalmas volt a kalandpályán csúszni a drótkötélen, és átbújni az alagúton.

A nagyobbak inkább a fegyverbemutató asztalok mellett álltak meg, ahol sorakoztak a karabélyok, géppisztolyok, puskák, gránátvetők, golyószórók, sisakok, méretes lőszerek, no meg olyan különlegességek is, mint az egykori sárbogárdi légvédelmi egység légvédelmi rakétájának folyadékmeghajtású hajtóműve.

A kamaszoknak a mozi nagytermében levetítettek egy baleset-megelőzési filmet, ebben az ittas vezetés drámai következményeit taglalták, amely egészen a pálhalmai börtönig vezethet. A filmet Kőhalmi László rendőr törzszászlós kommentálta.

Délután a tűzoltó, rendőr és mentőgépjárművek konvojba fejlődve, szirénázva járták körbe a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!