Hírek

2017.03.10. 21:35

HISZ-nek és köszönik! - A HISZ ismételten osztott

Dunaújváros - Március 30-án újra jön majd a HIT Gyülekezet Szeretetszolgálata a városba, segíteni a rászorultaknak.

Pekarek János

A Városháza téren ütötte fel sátrát újra a HISZ három hét elteltével: meleg ételt osztottak rászorulóknak. Ismét itt járt a HISZ: a Hit Gyülekezet Szeretetszolgálata. Ezúttal nem tartós élelmiszert, hanem meleg ételt osztott a rászorulóknak: a jófajta, sűrű gulyást akár ott helyben megehette, aki akarta.

A HIT Gyülekezet szeretetszolgálata, a HISZ három hete már járt Dunaújvárosban, akkor is a Városháza téren. Amint arról lapunkban is beszámoltunk, akkor tartós élelmiszert, ruhákat, játékokat osztottak ki nehéz sorsú nagycsaládosoknak és rászoruló, egyedül élő nyugdíjasoknak. Ebben a városi önkormányzat Útkeresés Segítő Szolgálata is közreműködött.

Aki akarta, ételhordóban is elvihette a meleg ételt
Fotó: Ady Géza

Az ő javaslatukra döntöttek akkor például a HISZ tagjai arról, hogy inkább tartós élelmiszercsomagokkal próbálnak segíteni a megcélzott körön: hiszen nagyon valószínűnek tűnt, hogy ezek az emberek nem fognak leülni a város főterén egy asztalhoz, elfogyasztani a mégoly jó szívvel adott meleg ételt, mivel szégyellik nehéz sorsukat.

Ebből a tanulságból okulva a HIT Gyülekezet dunaújvárosi tagjainak kezdeményezésére, így az Anna pecsenyesütő és más helyi tagok felajánlására ugyan most kétszáz adag tartalmas gulyást szolgáltak fel a Városházánál felállított asztalokon - ám lehetővé tették, hogy ételhordóban is elvihesse a meleg ételt, aki akarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!