Hírek

2017.08.23. 17:05

Megkezdődtek a munkák az Aranyvölgyi úton! Útlezárásokra kell számítani!

Nagyszabású közútfelújítási programról döntött korábban a város önkormányzata. Ma délelőtt az Aranyvölgyi úton kezdődnek meg a nagyszabású munkálatok.

Szabó Szabolcs

A város önkormányzatának tulajdonában és kezelésében lévő Aranyvölgyi út egy szakaszát - Baracsi út és Venyimi út közötti szakaszt - felújítják. A beruházás összértéke közel 150 millió forint, kivitelezője a DVG Zrt. A felújítás 3 ütemben zajlik. Az első ütemben a Szilágyi Erzsébet úttól a Magyar útig tart az építkezés. Ebben a szakaszban teljes útzár lesz a szerkezetcsere miatt. A teljes útzár ideje alatt a Magyar úton keresztül a Petőfi Sándor út irányába lehet majd kerülni.

A csütörtöki naptól nagymértékben megváltozik a forgalmi rend Dunaújváros egyik fő útvonalán, az Aranyvölgyi úton. A részletekről lapunkat az útfelújítást kivitelező DVG Zrt. tájékoztatta.

Mától, azaz az első ütemben a Szilágyi Erzsébet úttól a Magyar útig tart az építkezés. Ebben a kivitelezési szakaszban a teljes szerkezetcsere miatt minden sávot érintő útzárra számíthatnak az autósok Fotó: Ady Géza

- E hét elején elkezdődtek a munkálatok a Dózsa György úton. Ha az időjárási körülmények megfelelőek lesznek, akkor ezen a szakaszon szeptember 30-ig elkészül az új burkolat. Ma már az Aranyvölgyi úton is elkezdődik a felújítás. Az Aranyvölgyi úton található nagyáruház és Baracsi úton lévő gyorsétterem közti szakaszon, közel egy kilométeren teljesen felújítjuk az útburkolatot. Érdemes megemlíteni, hogy ez az útszakasz kohósalak ágyazatra épült, amely az erős forgalom és az időjárási körülmények miatt gyakorta felgyűrődött. A DVG Zrt. ezeket a problémákat rendre orvosolta is, ám most átfogó beruházás keretében teljesen új burkolatot kap az Aranyvölgyi út ezen szakasza.

A teljes útzár ideje alatt a Magyar úton keresztül a Petőfi Sándor út irányába lehet kerülni Fotó: AG

Terveink szerint három ütemben valósul majd meg az említett beruházás. Csütörtökön délelőtt a műszaki átadás-átvételt követően mind a négy sávon lezárjuk a Magyar út - Aranyvölgyi út kereszteződése és a Szilágyi Erzsébet út közti útszakaszt. A második ütemben következik a Szilágyi Erzsébet út és a Venyimi út közötti útszakasz, majd a harmadik fázisban a Magyar út és az Aranyvölgyi út találkozásánál lévő kereszteződés. A második és harmadik ütemben kivitelezett szakaszokon félpályás útlezárásokra lehet majd számítani. Az említett munkálatokat terveink szerint még ez év őszén befejezzük. A közgyűlés által korábban elfogadott útfelújítási program részeként megújul a Vasmű úton egy 160 méteres útszakasz, a Venyimi úton egy 750 méter hosszú szakasz. E két beruházás 2018 márciusában kezdődik el az időjárástól függően. Ezen ütemezést a város gépjárműforgalmához igazítottuk, hiszen vélhetően túl nagy megterhelést jelentett volna, ha egyidőben több fő városi útvonalat részben, vagy egészében lezárunk. Az útfelújítások miatt a közlekedők türelmét és megértését kérjük. Az érintett szakaszokon természetesen tájékoztatjuk a közlekedőket az aktuális forgalmi rendről - áll a kivitelező DVG Zrt. lapunknak elküldött tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!