Hírek

2017.03.10. 21:30

Felújítják a városi temető környékét Dunaújvárosban

Dunaújváros - Régi kívánságok valósulhatnak meg idén őszig a városi temető környékén, főleg a parkoló burkolásával.

Pekarek János

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a temető és az Attila utca sarkán új járdaszakaszt építettek, térköves burkolattal. Most ez a munka folytatódik a temető déli bejárata és a főbejárat közötti szakaszon.

Ahogyan Hingyi Lászlótól, a körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk: mintegy százhúsz méteres szakaszon, összesen két és fél millió forintból építik ki az új járdaburkolatot. Az időjárástól is függ, hogy mikorra végeznek, de a tervek szerint a jövő hét végére készen lesz az új járda.

Hingyi László képviselő az épülő új járdaszakasz mellett
Fotó: Zsedrovits Enikő

Ami mindenképpen sokat segít majd a temető jobb megközelítésében. Akárcsak az a parkoló, amit már terveznek, s hamarosan az engedélyezései folyamat is beindul: mégpedig a virágüzlet melletti füves részen, ahol eddig is sok gépkocsi parkolt - viszont esős, havas időben sok bosszúságot okozott az utasoknak a burkolatlan, sáros terület.

Ha elkészülnek a tervek és az engedélyek, akkor máris folytatják az építkezést a füves parkoló burkolásával. A temetőlátogatók és a sírkert üzemeltetői is azt szeretnék, ha legkésőbb novemberre elkészülne az új parkoló.

Ebben az esetben az őszi nagy ünnepeken, a mindenszenteken és a halottak napján már sokkal rendezettebben parkolhatnak a temetőhöz érkező személyautók, és a látogatók is kényelmesebben, tisztább körülmények körülmények között közelíthetik majd meg a sírkertet. Ez nem csak a környékbeliek, de az egész város régi vágya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!