Hírek

2017.07.23. 16:05

Láncfűrésztől a horgászfelszerelésig - A vásártér, ahol tényleg minden kapható

Alkudni tudni kell, de ha ez nem jönne össze, akkor is érdemes kiugrani a vásártérre – akár egy krumplis lángosért is.

Szabó Szabolcs

„Ötszáz a gumipapucs, mindjárt ott vagyok” – magyarázza hadonászva egy fejkendős asszony, majd serény léptekkel megindul az említett lábbeliket gyűjtő műanyag kosár felé, ahol idősebb hölgyek szemlézik a portékát. Láthatóan rutinos vásározók.

Megszólítjuk őket, nem túl bőbeszédűek, ám annyit megosztanak velünk, hogy itt élnek, és egy vásárnapot sem hagynak ki. Mint mondják ár/érték arány tekintetében még mindig érdemes kilátogatni a vásárba, hiszen például fehérneműt és zoknit olcsóbb itt beszerezni, mint mondjuk az ázsiai butikokban, üzletekben. Ám nem árt figyelni, érdemes többször is végigbandukolni a sorok között, mert egy-egy tételen akár több száz vagy ezer forintot is spórolhat az ember. A hölgyek tovább folytatják útjukat, mi pedig a pecsenyés különítmény felé vesszük az irányt.

Örömmel rögzítjük, hogy a kínálatból ezúttal sem hiányzik a házi készítésűként emlegetett sült kolbász, de az egyéb sült húsok mellett ott találjuk a magyarok által legkedveltebb panírozott halételt, a hekket is. Ezúttal a burgonyás lángosra szavazunk...

Választásunkban nem is kell csalódnunk, ketten is jól lakunk így a délelőtt közepén. Amióta üzemel az új vásártér, azóta jóval civilizáltabb és ellenőrzött körülmények között történik az ilyen-olyan portékák adásvétele.

Tessék választani! Ruhaneműből ezúttal sem volt hiány a standokon

A biztonsággal nincs probléma, Dunaújváros polgárőr egyesületei láthatóan szervezetten dolgoznak, és nagy gondot fordítanak a polgárok biztonságára.

Könnyű vásári sétánk során egy feszültebb hangváltást sem észleltünk.

Sláger a kánikulában – napszemüvegből sem volt hiány

Alkudni pedig lehet, sőt, olykor illik is, ha sokat tanakodunk, bambulunk egy-egy portéka felett, gyakorta a rutinos vásározó ajánlj fel egy pénztárcabarát összeget. E sorok írója nem gyakorlott alkudozó, így hamar rábólint az új árcímkére, ám megfigyelve a profi vásárlátogatókat, ez nem mindig a legjövedelmezőbb. Egy idősebb úr például közvetlenül mellettem dolgozott le kétezer forintot egy öntött vas serpenyő eredeti kikiáltási árából.

Ügyes, e téren is még van hova fejlődni.

Fogyóeszközök. Háztartási kellékből mindig kell a pótlás

E vasárnapi célkitűzésünk már megtépázott pénztárcánk pótlása volt. Az árus és a termékben található címke szerint is sikerült egy valódi bőr pénztárcát beszereznünk - az idő majd eldönti, hogy "üzletileg" milyen vásárt is csináltunk. A kánikula ellenére is szép számmal látogattak ki az érdeklődők a vásártérre. Hogy az összforgalom miként is alakult, az leginkább viszonyítás kérdése. A DH-nak nyilatkozó gyakorlott árusok szerint régen minden jobb volt, azaz az emberek többen jöttek és többet költöttek, mint manapság. Meglehet.

Kincsekre is bukkanhat a vásárlátogató

Annyi azonban biztos, hogy még idén elkészül a vásártérre vezető járda, a biztonságos közlekedés érdekében gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, a járdaszakasz mentén kiépítik a közvilágítást, és elvégzik az akadálymentesítéssel összefüggő feladatokat is. E beruházás(ok) összértéke 18 millió forint lesz.

Fotó: Ady Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!