Hírek

2013.09.01. 19:13

Dunaújvárosi tanévnyitó a vasárnapon

Dunaújváros – Megkezdődött az idei tanév a város általános és középiskoláiban. Jövő júniusig fog tartani.

Pekarek János

Megkezdődött a 2013-14-es tanév: a legtöbb helyen már szeptember elsején, vasárnap megrendezték a tanévnyitó ünnepélyeket. Mi az ének-zene tagozatos Móricz Zsigmond Általános Iskolában jártunk. A borongósra álló idő ellenére az udvaron volt az ünnepség – és nekik volt igazuk, nem esett az eső, és az egybegyűltek kényelmesen elfértek. Énektagozatos iskolához méltón csodaszépen énekelték el a Himnuszt megnyitásképpen – majd Jakabné Józsa Klára, az intézmény igazgatója nyitotta meg a tanévet. Ahogyan fogalmazott: sajnos, ma szeptemberelseje van – és hangsúlyából nem lehetett eldönteni, ő, vagy tanítványai sajnálják jobban a nyár végét.

Az igazgató áttételesen emlékeztetett a Móricz iskola tanévnyitó ünnepségén megnyitó beszédében arra, hogy diákjaik hosszú évek óta hagyományosan jól szerepelnek a városi, megyei, országos tanulmányi versenyeken, művészeti seregszemléken. – Legyetek szorgalmasak, szerezzetek sok-sok dicsőséget magatoknak és az iskolánknak! – szólította fel a diákokat.

Miután megnyugtatta legfiatalabb tanítványait, az elsősöket, mondván, itt ugyanolyan vidáman és izgalmasan telnek majd a napok, mint az óvodában, megköszönte az elsősök szüleinek, hogy az ő iskolájukat választották. – Segítsük és támogassuk egymást nyolc éven át! – kérte tőlük az igazgató. Az ünnepségen jelen volt Gombos István, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere is. Az igazgatónő után Illovszky Edina, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Központ dunaújvárosi tankerületi igazgatója mondott beszédet.

Hangsúlyozta, hogy a központhoz tartozó 27 iskolában közel ezer pedagógus dolgozik, s a központban dolgozók az ő kiszolgálásukat, az oktató, nevelő munka koordinálását tekintik feladatuknak. Azért, hogy a pedagógusok a szakmai és nevelő munkára koncentrálhassanak. 
– Közös feladatunk a közoktatás jobbítása és színvonalasabbá tétele – mondta Illovszky Edina tankerületi igazgató, aki beszédét azzal az általános érvényű idézettel zárta: – Jót csak jóktól tudunk tanulni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!