Hírek

2016.01.21. 06:38

Dunaújvárosi tűzoltó az év zászlósa

Évértékelő és feladatszabó országos értekezletet tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság január 20-án Budapesten.

A rendezvényen átadták a legjobb teljesítményt nyújtóknak járó elismeréseket. Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató 2015-ben nyújtott kiemelkedő és magas színvonalú teljesítménye elismeréséül az év zászlósa címet tűzoltósági kategóriában Sudár Mihály tűzoltó zászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága szerparancsnokának adományozta.

Sudár Mihály tűzoltó zászlós 2007. július elsején szerelt fel hivatásos tűzoltónak. 2012. december elsején a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságon szerparancsnoki beosztásba nevezték ki. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen, különleges munkafegyelemmel és pontossággal hajtja végre. Szívesen vállal plusz feladatot, azt maradéktalanul végrehajtja. Szakmai ismeretei átlag felettiek. Gyakorlati felkészültsége kiváló, a beosztásában és a pályakezdők oktatásában a megszerzett tapasztalatait jól kamatoztatja. Jelentős szerepet vállal a tűzoltóságot érintő, de közvetlenül nem a beosztásához kapcsolódó többletfeladatok elvégzésében. Szabadidejében is a dunaújvárosi tűzoltó laktanya állagának, az elhelyezési körülmények javításán dolgozik. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett tűzoltó technikai alaptanfolyam és a 40 órás tűzoltó alaptanfolyam munkájában rendszeresen vesz részt, mint oktató. A szervezet iránti elkötelezettsége átlagon felüli. Munkája, életvitele munkatársai elé állítható példaként.

2009 óta tagja a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, szabadidejében is részt vállal az egyesület munkájában nem csupán a beavatkozások során, de felkészülés időszakában a hivatásos tűzoltóként szerzett tapasztalatait is átadja önkéntes társainak.

Az ünnepségen készült képet készítette: Jóri András - BM OKF

 

Szakmai ismereteinek bővítésére, annak gyakorlati alkalmazásának minél magasabb színvonalon történő végzésére törekszik, tudásának bővítése érdekében elvégezte a szerparancsnoki képzést. A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ a 2012-2013-as tanévben elért kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségformáló tevékenysége elismeréseként dicséretben részesítette. 2013-ban a márciusi rendkívüli időjárás káreseteinek felszámolásában és az évszázad árvízének felkészülési és elhárítási munkáiban is részt vett, részben a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ állományában, valamint a szolgálati időn kívül a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaként is.

Sudár Mihály tűzoltó zászlós példamutatása nem csak a szolgálatteljesítésre terjed ki. Önkéntesen nyújt segítséget a környékbeli területrendezési és szemétszedési akciókban. Dunaújváros életében szervesen részt vesz. Az elmúlt években többször részesült vezetői dicséretben és jutalomban. 2011-ben Dunaújváros polgármestere elismerő oklevélben részesítette a város közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájáért, majd 2015-ben Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a hivatásos tűzoltóság állományában végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjjal tüntette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!