Hírek

2013.11.28. 16:15

Éberhardt Béla levele

Dunaújváros - Levelet kaptunk régi olvasónktól, szerzőnktől, segítőnktől: Éberhardt Béla nyugdíjas erdőmérnöktől. Íme:

Éberhardt Béla Nem ismerem a fákat című könyvét dedikálja (Fotó: Ady Géza)

A fákról szóló új könyvem megjelenése kapcsán a Kortárs Művészeti Intézet után november 16-án könyvismertetőt tarthattam a dunaújvárosi Kádár-völgyi arborétumban, illetve az erdészeti üzem telephelyén is. A két civil szervezet kezdeményezésére megvalósított, és a város vezetése által támogatott faültetési akció méltó hátteret adott az én mondanivalómnak, és mindazok, akik az erdészeti üzem munkatársainak szakértő segítségével elültették a saját maguk által vásárolt facsemetéket, utána érdeklődéssel végignézték és hallgatták az én előadásomat is. Azt gondolom, hogy ez a két esemény még jobban ráirányította a figyelmet a város egyre gyarapodó és szépülő arborétumára, illetve a környezetünkben élő fákra.

Mint a városból néhány éve elköltözött, de magát továbbra is dunaújvárosinak valló, és az erdők, parkok sorsát továbbra is figyelemmel kísérő nyugdíjas erdész ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akiknek a segítségével ez a sikeres rendezvénypáros létrejöhetett: a civileknek, a lakókörzet képviselőinek, a közreműködő szakembereknek, és nem utolsósorban a helyi sajtó számtalan munkatársának. Természetesen azoknak is, akiknek utána dedikálhattam szerény könyvecskémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!