Hírek

2015.08.24. 16:40

Szerdán kiderül a pótfelvételi eljárás végeredménye - még sokan reménykednek

Dunaújváros – A pótfelvételi eljárás végén dől el, pontosan hány friss hallgató érkezik a helyi főiskolára.

Szabó Szabolcs

Miközben gőzerővel készülnek a Dunaújvárosi Főiskolán a Bánki középiskola beköltözésére, addig a hagyományos „létszámbővítés” keretében hamarosan megérkeznek az új hallgatók, a frissen felvett gólyák is a campusra. Hogy pontosan hányan kezdhetik meg szeptembertől tanulmányaikat a DF-en, az még kérdéses, hiszen a pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása augusztus 26-án lesz, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A pótfelvételi eljárásban felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg, várhatóan szeptember első napjaiban.

A Dunaújvárosi Főiskola a 2015/2016-os tanévre is hirdet pótfelvételit alap- és mesterszakokra, valamint felsőoktatási szakképzésre, így az intézmény is izgatottan várja, hogy a szerdai ponthúzást követően hány fővel bővülhet majd a rendes felvételi eljárásban felvett hallgatók kontingense.

Mint arról már korábban beszámoltunk a DF-re az idei rendes felvételi eljárás keretében 390 hallgató nyert sikeres felvételt a Dunaújvárosi Főiskolára.

A főiskola akkor az úgy értékelte: ez a szám annak tükrében is jelentős, hogy az idei érettségi átlag 3,57 vagyis rosszabb, mint a tavalyi. Ennek ellenére a Dunaújvárosi Főiskola minden meghirdetett szakját nagy biztonsággal tudja indítani. Az idei felvételi eljárásban nőtt a felvett hallgatók száma a levelező képzések alap, mester és felsőfokú szakképzésein.

A felsőoktatási szakképzést választó hallgatók 31 százaléka gazdasági-, 32 százaléka informatikai- és 24 százaléka társadalomtudományi területen kezdheti majd meg tanulmányait az ősszel.

Az alapképzésre felvett hallgatók 38,5 százaléka a mérnökinformatikus vagy gazdaságinformatikus, 24,5 százaléka gépészmérnök, 20 százaléka pedig műszaki menedzser képzésen tanul majd. Mesterképzésre 49 hallgató nyert felvételt, 21 százalékuk a gépészmérnök, 79 százalékuk a pedagógiai képzést választotta.

Szeptember 3-án kezdődik a Dunaújvárosi Főiskola hagyományos gólyatábora, amelyen a friss hallgatók megismerkedhetnek Dunaújvárossal és főiskola diákéletével is.

A beavatási feladatok után pedig már kezdődhet is tanév a hallgatók számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!