Hírek

2013.02.07. 18:29

Édes a segítség Olivérnek

Dunaújváros - A Gárdonyi iskola tanulói után a társintézmény diákjai, a petőfisek is gyűjtést szerveztek társuk, Bauer Olivér megsegítésének érdekében.

Szabó Szabolcs

Mint arról már többször hírt adtunk, Bauer Olivérnek, a Petőfi Sándor Általános Iskola Gárdonyi Egysége harmadik  osztályos tanulójának sürgős  külföldi gyógykezelésre van szüksége. A Gárdonyi iskola tanulói elsőként kezdtek gyűjtésbe és a támogatók segítségével sikerült is összegyűjteni több mint százharmincezer forintot.

Nagy Sándor,  a Gárdonyi iskola szülői szervezetének elnöke adja át a pénzt egy korábbi gyűjtés eredményeként Olivérnek és anyukájának (Fotó: Lázár Zsolt)

A kezdeményezéshez a napokban csatlakozott a Gárdonyi társintézménye, a Petőfi iskola is. A részletekről Szóládi Zoltán pedagógus tájékoztatta lapunkat.

- A Petőfi iskola több kisebb akciót szervez Olivér segítése érdekében. Először azt kértük tanulóinktól és családjaiktól, hogy a lehetőségeikhez mérten hozzanak egy-egy tábla csokoládét, amelyet egy jótékonysági vásár keretében február 4-én, hétfőn   az aulában értékesített a diákönkormányzat. A behozott csokikból befolyt összeget, mintegy ötvenhétezer forintot,  a petőfisek Olivér gyógykezelésére ajánlják fel - tájékoztatta lapunkat a pedagógus, aki elmondta:

- A jelképes, de a diákok összefogását bizonyító összeget február 11-én, hétfőn a nagyszünetben  adja át Rideg István igazgató úr és Pillár Balázs, a diákönkormányzat vezetője a kisfiú képviselőjének.

Bauer Olivérnek egy bécsi gyógyászati központba kellene eljutnia, ahol remélhetően eredményesen kezelhetik, rosszindulatú rákos megbetegedését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!