Hírek

2013.04.28. 18:06

Egervári: egykori közös munka elismerés ez a díj

Dunaújváros - Az 1999/2000-es szezonban a Dunaferr labdarúgócsapatával bajnokságot nyerő Egervári Sándor pénteken Cserna Gábortól átvehette a Dunaújváros Díszpolgára címet.

Agárdy Csaba

Dunaújváros polgármestere a városalapítás hatvankettedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen adta át a magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának az elismerést. A mesteredző most sem tagadta meg a labdarúgás iránti elkötelezettségét, hiszen az ünnepség előtt már városunkba érkezett. Természetesen tiszteletét tette a stadionban, ahol a Dunaújváros PASE játékosai készültek  az UFC  Szekszárd elleni rangadóra. A régi kollégákkal,  ismerősökkel figyelte a tréninget, ami közben nyilatkozott lapunknak.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor szurkol a dunaújvárosi labdarúgás felemelkedéséért (Fotó: Vohlmann György)

- Rendkívüli módon meglepett ez a kitüntetés, hiszen  egy több mint tíz évvel ezelőtti teljesítményt jutalmaztak  most. Természetesen tudom, hogy nem csak az én érdemem ez a cím. A klub akkori vezetői szisztematikus munkával alakították ki a játékoskeretet. Az ő teljesítményük is kellett a bajnoki címhez. Nem utolsó sorban a játékosok érdeme is, akik egy rendkívül összetartó közösséget alkottak. Ennek a közös munkának lett a megérdemelt jutalma a bajnoki aranyérem, és a telt házas nemzetközi kupamérkőzések. A stadion építése is ennek a hozadéka.
Sajnálom, hogy jelenleg csak a harmadosztályban szerepel a dunaújvárosi együttes, de szurkolok nekik, minél hamarabb lépjenek feljebb, hiszen  a város sportszerető közönsége megérdemli a minőségi futballt. Lokálpatrióta pomázi lakos vagyok, de a szívemben jelentős helyet foglal el Dunaújváros, ahol sikerült történelmet írnunk. Soha nem felejtem el az időszakot, amikor negyvenkét mérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatot produkáltunk, amivel európai csúcstartók voltunk.  Amennyiben időm engedi, a jövőben is mindig szívesen jövök a városba, hiszen rengeteg barátot szereztem az itt töltött időszak alatt, akikkel a mai napig jó kapcsolatot ápolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!