Hírek

2017.08.22. 13:23

Októberig javasolhat - Dönthet, ki kapja az egészségügyiek díját

Mint minden esztendőben, idén is várják a javaslatokat, kinek ítéljék a „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat.

DH-információ

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2011-es év végén megalkotott önkormányzati rendeletével „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat alapított. A díj Friedrich Ferenc szobrászművész által készített kör alakú, 10 cm átmérőjű öntött bronz éremből és a „Dunaújvárosért Díj” bruttó pénzjutalmának 80 százalékát képező összegből áll. Az elismerés adományozható Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó vagy Dunaújvárosban magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozónak, egészségügyben dolgozó kollektívának, vagy posztumusz díjként elhunyt személynek. A díj adományozására írásbeli javaslatot tehet bármely dunaújvárosi nagykorú állampolgár, illetve közösség.

A kezdeményezésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A kezdeményezést 2017. szeptember 30. napjáig írásban kell eljuttatni Cserna Gábor polgármesterhez (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.). A díj odaítéléséről a közgyűlés dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!