Hírek

2017.03.17. 21:54

Egészségnap a Castrumban, ingyenesen!

Nem csak az ottlakókat várják, de nyilván elsősorban a Római városrészben élőknek szól a rendezvény.

Pekarek János

Egészségünkért tehetünk valamit, méghozzá elég sokat március 23-án, csütörtökön reggel kilenc órától délután három óráig a Római körút 36/b szám alatt, az egykori APEH-iroda helyén épült Közösségi Szolgáltató Pontban. A térség önkormányzati képviselőjének, Lassingleitner Fruzsinának és a SONAR csapatának szervezésében ugyanis ingyenes egészségnap lesz, többféle szolgáltatással.

Így például rendeznek hallásvizsgálatot, valamint vércukorszint-mérést. Lesz prosztatarák-szűrés idősödő férfiaknak és nem annyira idősödő férfiaknak - mégpedig egyetlen, ujjbegyből vett vérminta alapján. Mindemellett hallhatnak diétás tanácsadásokat az érdeklődők, akiknek alkalmuk lesz koleszterinszintjük meghatározására, természetesen szakértők segítségével. Ugyanakkor testzsír mérést is igénybe vehetnek, akárcsak a számítógépes látásvizsgálatot, egybekötve a szürkehályog és a zöldhályog szűrésével. S ha már számítógép: sok betegség vagy elváltozás kimutatható korai stádiumban a komputeres talpvizsgálattal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!