Hírek

2013.04.13. 14:06

Egészségnap Nagyvenyimen

Nagyvenyim - A jó közérzetre, a test karbantartására és a betegségek megelőzésére sokat adó emberek sereglettek április 13-án szombaton a művelődési házba.

Körmendi Erzsébet

Az Egészségnapnak nagy hagyományai vannak Nagyvenyimen, még a művelődési ház korábbi vezetője, Rozbora Piroska honosította meg a rendezvényt több mint egy évtizeddel ezelőtt, és a lelkes résztvevőknek köszönhetően a programsorozat máig népszerű. Idén felvezetése is volt a szombati programnak: pénteken délután nőgyógyászati rákszűrésre jelentkezhettek a falubeli hölgyeket dr. Reiter Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos, háziorvosnál.

A szombati előadások is népszerűek voltak, közel ötvenen elsősorban szülők hallgatták például a Szent Pantaleon Kórház orvosigazgatója, a sürgősségi osztály főorvosa dr. Máté Ágnes jótanácsait. A téma ugyanis minden szülő rémálma, a gyermekbaleset volt, Jaj, nem is gondoltam rá! címmel. Utána dr. Hegedűs György táplálkozási és életmód tanácsadótól megtudhatták a résztvevők, hogy az egészség titka miért éppen az egyszerűségben rejlik.

Az előadások után a résztvevők tanácsokat is kérhettek az életmóddal kapcsolatban, valamint különböző szűrővizsgálatokra jelentkezhettek. Molnár Józsefné nővér, háziorvosi asszisztens például ellenőrizte a jelentkezők vércukor- és koleszterinszintjét, problémás értékek esetén elmondta a teendőket. Kérdésünkre válaszolva hangsúlyozta: félévente tanácsos ellenőrzésen részt venni, mert azzal számos egészségügyi probléma megelőzhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!