Hírek

2014.05.18. 14:30

Egészségőrök a téren...

Dunaújváros - Helyiek és a környező településeken lakók százai éltek az Egészségváros kínálta lehetőségekkel szombaton, a mozi előtti téren.

Körmendi Erzsébet

A Richter Egészségváros népszerűnek bizonyult Dunaújvárosban. Teljes körű szűrővizsgálattal, egészségügyi tanácsadással, érdekes előadásokkal, tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal, fellépőkkel várta a családokat szombaton. Huszonöt sátorban, több mint ötven egészségügyi szakdolgozóval garantálta, hogy a résztvevők kellemes órákat töltsenek el, illetve hasznos információkhoz jussanak.

Csontritkulásmérés: Kovácsné Ádám Mária, Fülöpné Erdei Anikó

A megnyitón Krizsó Szilvia elmondta, hogy a gyógyszercég hat évvel ezelőtt indította útjára a jótékony akciót, amellyel a betegségek megelőzésének és az életmódnak a fő szerepére hívja fel a figyelmet. A jótékonyság pedig Dunaújváros esetében abból állt, hogy a Richter kétmillió forintot ajánlott fel a kórház új CT-jének megvásárlásához, a résztvevők pedig minden egyes szűréssel, tanácsadással tovább gyarapították ezt az adományalapot. Lőrinczi Konrád képviselő hangsúlyozta köszöntőjében: egészségünkért mi magunk tehetünk a legtöbbet. Mészáros Lajos főigazgató köszönte a felajánlást, és mint mondta: a program jó a városnak, a kórháznak, ám legnagyobb nyertesei a résztvevők, aki ismerettel gazdagodtak, és az új CT is az ő javukat szolgálja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!