Hírek

2013.05.27. 08:23

Egy fontos évad előtt

A Petőfi Művészeti Liget mellett már az új évad műsortervét is élesítették a Bartókban. Szórakoztató klasszikusok.

Szabó Szabolcs

Mint pénteken olvashatták, június 23-án újra indul a korábban hatalmas sikerrel futó Petőfi Művészeti Liget. A nyári összművészeti fesztivált szervező Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői számos újdonsággal szolgáltak a Petőfi Ligetet bemutató tájékoztatón. Szóba került a követketkező kőszínházi évad műsorterve, a teátrum fennállásának hatvanadik születésnapja, valamint a színház nyári programja. A Bartók társulata június elején Csíkszeredában lép fel, a Pimpáré és Vakvarjúcska mesedarabbal. A csíki és az újvárosi színházi között az utóbbi években szoros szakmai és baráti kapcsolat alakult ki. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy Erdős Virág darabja, a Pimpáré és Vakvarjúcska meghívást kapott a Csíkszeredai Gyermekszínházi Fesztiválra. A Bartók előadásának szakmai sikerét jelzi, hogy a darab tavasszal komoly elismeréssel szerepelt a DESZKÁN, a Debreceni Kortárs Drámafesztiválon. A múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatón a teátrum vezetői ismertették a Petőfi Művészeti Liget műsorprogramját.

A Pimpárés és Vakvarjúcska című darab meghívást kapott az Csíkszeredai Gyermekszínházi Fesztiválra is. A társulat június 1-én indul útnak

A színház fenntartójának, az önkormányzat támogatásának köszönhetően június 23. és augusztus 4. között hetenként három alkalommal, összesen tizenkilenc estén át várja régi és új látogatóit, barátait a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő Petőfi Művészeti Liget. A hagyományokat követve az idei nyáron is minőségi koncerteket, verses irodalmi esteket és szabadtéri színházi bemutatók várják az érdeklődőket. Augusztus 2-án bemutatkozik a teátrum új táncszínházi kollektívája, a Vári Bertalan vezette Varidance is. Az jelenleg is szerveződő új kőszínházi évadról is beszámoltak a vezetők. A ház művészeti vezetője, Dobák Lívia elmondta, „a szórakoztató klasszikusok és klasszikus szórakoztató” előadások jegyében készülnek a bérletes programra.

A Mezítláb a parkban című vígjáték több generáció filmélménye elevenedik majd meg a színpadon, a Pinceszínház vendégjátékában a Hal négyesben előadásban zenés bűnügyi komédiázásra hívnak majd olyan jelentős művészek, mint Bánsági Ildikó, vagy Hirtling István. A sorozatban helyet kap majd két, méltán szeretett musical is, a Padlás és az Isten pénze. Mindezek mellett a Bartók fennállásának hatvanadik évfordulójára készül, a nézősereget hat helyszínen várják majd meghökkentő előadások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!