Hírek

2013.05.02. 17:01

Egy helyre kerültek a legnagyobb díjak a horgászversenyen!

Dunaújváros - Május elsején újra volt horgászverseny az öbölben - sok résztvevővel és nagy sikerrel, négy kategóriában.

Pekarek János

Többéves kihagyás után idén május elsején ismét megrendezték Dunaújvárosban az Öböl Kupa 2013. horgászversenyt. A jeles napon  reggel kilenc és déli tizenkét óra között a Dunaferr Horgászegyesület és a Közép-Dunamenti Horgászegyesületek tagjai a kikötői öböl város felőli oldalán mérhették össze tudásukat és szerencséjüket (ötperces etetés után) négy kategóriában, kétféle szempont szerint.

Hamvai István fogta grammban  a legtöbb halat,  s övé a legnagyobb halfogás is. A fotón az ezért  járó kép alkotójával, Móderrel (Fotó: Lázár Zsolt)

Az Öböl Kupa a grammban legtöbb halat kifogó horgásznak járt - míg Móder Rezső Munkácsy-díjas dunaújvárosi képzőművész a legnagyobb hal kifogójának ajánlotta fel díjként egyik képét.

Idén mindkét díj ugyanahhoz a  horgászhoz került: a győztes a felnőttek között  Hamvai István lett, 3930 gramm össztömegű fogással,  s ő fogta a legterjedelmesebb halat is, egy 2200 grammos pontyot. A második helyen egyébként Hamvai úr testvére végzett, aki a rekorder ponty miatt maradt le az első helyről. A női versenyzők között Csányi Evelin végzett az élen 870 gramm hallal, az ifik közt ifjabb Pászti Roland volt a legjobb, 300 gramm hallal, míg a gyerekek közt Kovács-Bokor Luca végzett az első helyen 500 gramm hallal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!