Hírek

2014.08.27. 16:15

Egy hét múlva kész az úttest a Bocskai utcában

Dunaújváros - Hamarosan befejeződik a Bocskai utcai vízcsőtörések következményeinek elhárítása, tudtuk meg.

Pekarek János

Jó hírrel szolgálhatunk a Bocskai utcában lakóknak és az arra közlekedőknek: a tervek szerint jövő csütörtökre, azaz szeptember 4-re helyreállítják az úttestet a korábbi két, egymást követő vízcsőtörés nyomán.

Amint arról annak idején beszámoltunk, először július 22-én, kedden este tört el egy vízcső a Bocskai utca 1/a és 1/b számú lépcsőházak előtt. Minden bizonnyal egy öreg platánfa gyökerei tették tönkre a víznyomó vezetéket, úgy, hogy fél méter magasságban buzgott elő az aszfalt alól a víz – amely a platánt is kimosta a helyéről. Az öreg fát a fehérvári tűzoltók segítségével vágták ki, megszüntetve a balesetveszélyt.

A szakemberek még azon az éjjelen helyreállították a vízszolgáltatást, majd átvizsgálták a szomszédos vízcső-szakaszokat, kell-e cserélni? Talán emiatt alig negyven méterre újabb helyen tört el a vízcső. A vezetékeket már helyreállították – s ahogy a vízmű szakembereitől megtudtuk: csütörtökön kezdődnek a földmunkák, s egy hét múlva készen lesz az úttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!