Hírek

2013.06.04. 15:27

Egy hónappal később rendezik meg a DUDIK-ot

Dunaújváros - A közelgő, a szakemberek szerint rekordokat is megdöntő dunai árhullám miatt a szervezők nem tehettek mást, lefújták a jövő heti DUDIK fesztivált. A zenei rendezvény egy hónappal később lesz a Szalki-szigeten.

Gallai Péter

Az elmúlt években, amikor május közepén rendezték meg a Dunaújvárosi Főiskola hallgatói fesztiválját, a DUDIK-ot, több esetben az eső keserítette meg a látogatók életét, de volt, hogy teljesen el is mosta a vihar az egyik napot. A rendezők éppen ezért idén későbbre, június közepére tették át az eseményt, azonban azt a főszervező, a HÖK elnöke, Arnold Miklós sem gondolta, hogy ezúttal nem a föntről jövő víz, hanem az áradás miatt a Duna okoz gondot. Akkorát, hogy kedden végérvényesen eldőlt: nem tudják megrendezni a sátrazós, strandolós fesztivált- sem a Szalki-szigeten, sem másutt. Azonban fontos, hogy a DUDIK nem marad el, július 11-13. az új időpont.

- Vasárnap már folyamatosan néztem a híreket, hétfőn pedig már majdnem biztos volt az, ami tegnap a katasztrófavédelemmel és egyéb hatóságokkal történt egyeztetés után hivatalossá vált: a jövő héten nem lesz, nem lehet DUDIK. A területet még nem tudni milyen mértékben, akár teljesen is, de elönti a Duna. Ezért a szigetet lezárják és áramtalanítják. Egy nap alatt kellett alternatívát, vagy új időpontot találni, az ár levonulása, a tereprendezés és a higiéniai fertőtlenítés ezt egy hónapban határozta meg. Póthelyszínként szóba jött az alsó Duna-part, de a jövőhéten ott vasas napok lesznek. Már ha azt is meg tudják tartani... Felmerült a vidámpark területe, de az meg elég romos, ráadásul ott azt a hangulatot sem lehet teljesíteni, mint a szigeten. A sátrazásról és strandolásról nem is beszélve. Elsőként át kellett nézni a fesztiváltérképet, mikor jöhetne szóba a pótlás. Az új időpontban egyedül a Balaton Sound van, de a két rendezvény nem konkurenciája egymásnak. A technikai háttér is adott lesz akkor, s persze a Szalki-sziget is szabad- mondta lapunknak a főszervező.

Arnold Miklós, főszervező

Arnold Miklós arról is beszélt, hogy sorra egyeztettek a fellépőkkel, akik közül lesz aki el tud jönni júliusban, de nem mindenki: - Ezzel esélyünk nyílt arra, hogy olyan nagy együttesekkel is leszerződhessünk, akik az eredeti DUDIK időpontjában nem értek rá. Reményeim szerint a héten már végleges lesz a lista. Az egy hónapos plusz időt arra is felhasználjuk, hogy még több kísérő programmal színesitsük a fesztivált. Bízom abban, hogy júliusban még többen leszünk, na meg abban, hogy végre sem esőkabát, sem gumicsizma nem kell senkinek. A DUDIK is megérdemli a jó időt...

Szintén fontos információ, hogy a már megvásárolt jegyek és bérletek természetesen érvényesek maradnak, aki pedig nem tud az új időpontban eljönni, azok visszaválthatják a tiketteket. Ezzel együtt az elővétel időpontja július 8-ig meghosszabbodik. Ezen felül a főiskola kollégiumi hallgatói számára a kollégiumi szállást térítésmentesen biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!