Hírek

2016.04.26. 17:25

Komolyan vették a hallgatók a véradást

Dunaújváros - Az idei tanévben is csatlakozott az Országos Felsőoktatási Véradóversenyhez a Dunaújvárosi Egyetem. Hallgatók, oktatók és az intézmény munkatársai bizonyíthatták: komolyan veszik a jótékony csapolást.

Szabó Szabolcs

A vérüket adták. Képünkön Czigány Éva figyeli és segíti Paulusz Ádám hallgatót a helyi egyetemen rendezett véradáson

Az utóbbi években többször is remekül teljesített Országos Felsőoktatási Véradóversenyben a helyi campus közössége. A jubileumi, immáron 10. alkalommal jelentkező országos kezdeményezéshez természetesen idén is csatlakozott a Dunaújvárosi Egyetem.

A program szakmai partnere ezúttal is Országos Vérellátó Szolgálat. Az OFV nappali hallgatói létszám alapján, három kategóriában zajlik: 1000 fő alatti, 1000 és 10 ezer fő közötti és 10 ezer fő feletti. Kategóriánként az az intézmény nyer, aki a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb nappalis hallgatót mozgósítja véradásra. Az idei OFV eredményhirdetése az EFOTT-on lesz.

A lelkes hallgatók mellett ezúttal is számos oktató csatlakozott a kezdeményezéshez.

- A húszas éveim elején adtam először vért, azóta ha tehetem minden alkalommal résztveszek hasonló akciókon. Célunk, hogy e programmal is felhívjuk a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára - mondta el lapunknak Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!