Hírek

2017.06.23. 19:35

Egy iskola, ahol valóban minden tanuló számít

KISAPOSTAG Munkatársaink egy egyszemélyes ballagásra kaptak meghívót a napokban. Egy kis iskola, maradandó értékekkel...

Szabó Szabolcs

Történetünk ott kezdődött, hogy betért szerkesztőségünkbe egy büszke nagypapa, aki elújságolta, hogy kisunokája éppen most ballag. Tanévzárás idején mindebben nem sok plusz hírtartalom mutatkozik, ám úgy már izgalmasabb a történet, hogy az ifjú hölgy egyetlen ballagó alsós diákként mondott búcsút szeretett iskolájának Kisapostagon. Sós Brigitta tehát elköszönt a kisapostagi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Benedek Elek Tagiskolájától, az intézmény azonban továbbra is küzd a megmaradásért.

Ahol minden tanuló számít! Mosolygós ballagási képünkön Sós Vanda, Dortné Tibay Emese, Sós Brigitta, Pálinkás Edina, Szolnokiné Varga Zsuzsanna és - egy kis iskola, amely maradandó értékeket képvisel és ad át tanulóinak Fotó: Zsedrovits Enikő

- Számunkra, kisapostagiak számára különös jelentőséggel bír az oktatási intézmény. Talán sokan nem tudják, de nálunk 1-4-ig osztályig tanulhatnak a diákok. A település vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a szükséges feltételeket megteremtsük az oktatási intézményünk számára. Lelkes, motivált és szakmailag is felkészült pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel. Tény, kis iskola a miénk, de elmondhatom, hogy minden diák valóban egyedi képzésben részesül, egy befogadó családi környezetben - mondta el lapunak Nagy Attila polgármester, akit az intézmény jövőjéről is kérdeztünk.

- Örömteli, hogy egyre több, gyermeket vállaló fiatal házaspár választja lakhelyéül Kisapostagot, a városi munkalehetőség miatt sokan a dunaújvárosi oktatási intézményeket választják. Ezen is szeretnénk változtatni a jövőben, hiszen a település számára is fontos, hogy legyen egy alapfokú oktatási intézménye. Édesapaként elmondhatom, hogy gyermekeim itt tanultak, és semmilyen hátrányuk nem keletkezett, sőt, olyan alapértékeket vittek magukkal Kisapostagról, amelyre bátran lehet építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!