Hírek

2017.07.31. 16:35

Egy izgalmas vegyesvágott - Az idei nyáron is sokan látogattak ki a Petőfi Művészeti Liget programjaira

DUNAÚJVÁROS - Bár a nyári viharok gyakran beltérbe kergették az idei Petőfi Művészeti Liget fellépőit és lelkes közönségét, mégis szép látogatottsági mutatókat regisztrálhattak a szervezők az elmúlt hetek koncertjein.

Szabó Szabolcs

Vasárnap este a Bagossy Brothers nagy sikerű koncertjével búcsúzott az idei Petőfi Művészeti Liget, amely ezúttal is gazdag programsorozattal várta közönségét. Jazz sztárok a Művész teraszon, feltörekvő tehetséges és már befutott formációk sora a szabadtéri színpadon és a zenepavilonban. Ilyen volt a Liget 2017-es kiadása.

A múlt héten pénteken este a Bolla Gáborral kiegészült Molnár Sándor Quintett muzsikált a Művész terasz értő közönségének, vasárnap pedig a hazai színtéren is egyre népszerűbb, gyergyószentmiklósi alapítású Bagossy Brothers koncertjével zárult a térség leghosszabb kulturális fesztiválja, a Petőfi Művészeti Liget.

Az utolsó programon a Liget főszervezőjével, Wachterné Orosz Andriennel beszélgettünk: - Egy szabadtéri sorozat esetében mindig fontos kérdést jelent az időjárás. Sajnos e tekintetben az idei nyáron nem igazán volt szerencsénk, hiszen a Liget programjainak csaknem felét be kellett vinnünk a Bartók színház nagytermébe.

Székelyföldről is kapott erősítést a dunaújvárosi közönség
Fotó: AG

Öröm az ürömben, hogy a hűséges közönségünk a gyakorta viharos időjárás ellenére is kitartott mellettünk. A látogatottsági mutatóink azt bizonyítják, hogy egy sikeres sorozatot zártunk. Úgy szoktunk fogalmazni, hogy a Petőfi Művészeti Liget egyfajta zenés-kulturális vegyesvágott, amelyből mindenki szemezgethet kedve szerint.

Az egyedi hangvételű zenei világot képviselő Bagossy Brothers zára vasárnap este a koncertfolyamot
Fotó: AG

Öt hét alatt kínáltunk igényes jazz muzsikát, világzenei koncertet, alternatív rockzenét is. Most a színházi vonal egy kicsit talán vékonyabb volt, de sokan voltak kíváncsiak a kőszínházi évadunk egyik remek előadása, az Ájlávju, de jó vagy, légy más dalaiból készült összeállításra, vagy Polgár Lilla egyéni zenés-lírai estjére is - fogalmazott lapunknak Wachterné Orosz Adrienne, akit a jövőről is kérdeztünk: - Pozitív visszajelzéseket kaptunk a koncertek, fellépések után.

Wachterné Orosz Adrienne, a Liget programszervezője

Az látható, hogy a közönség számára fontos, hogy dunaújvárosi, illetve innen induló művészek is rendre helyet kapjanak a sorozatban. Szeretnénk továbbra is sokszínű, izgalmas programokkal megtölteni a Petőfi Művészeti Ligetet, amelynek még nincs vége, hiszen augusztus 27-én délután jelentkezik a szintén hagyományos Ligetzáró - színházi évadnyitónk.

A Liget hűs fái alatt játszóház, gyermekműsorok várják a családokat, ezt követően Bernáth Imre Mozi kalandok című estje szórakoztatja majd a nagyérdeműt, végül pedig az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet Várhegyi Éva operaénekes és Fülöp Nóra, Sinóros-Szabó Botond táncosok társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!