Hírek

2016.02.17. 14:33

Életmentő készüléket adtak át a Dunaújvárosi Egyetem aulájában - Egy jótékony akció eredménye a készülék

Dunaújváros - Szerda délelőtt a Dunaújvárosi Egyetem aulájában egy életmentő készülék kihelyezésével nőtt a hallgatók, a dolgozók és az intézmény környékén tevékenykedők, közlekedők biztonságérzete.

Gróf András

Az átadó ünnepség bevezetéseként Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára elmondta, hogy a tavalyi évben megrendezett XIII. Carissa Kupához kapcsolódó jótékony akció, - amelyhez csatlakoztak sportolók, vállalkozók, magánszemélyek, valamint Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is - két életmentő készülék beszerzését tette lehetővé. Az első vállalás az volt, hogy a Dunaújváros Sportcsarnokba helyeznek ki egy új készüléket, ami tavaly áprilisban meg is történt. A másik pedig a Dunaújvárosi Egyetem aulájában kezdi életmentő munkáját.

Az ünnepségen először Gombos István, Dunaújváros Megyei Jogú Város Alpolgármestere kapott szót, aki kiemelte, mennyire fontosak a városlakók számára ezek a készülékek, hiszen helyes használatuk életeket menthet.

Az ünnepélyes átadó résztvevői: Reszegi Imre (b), a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője; Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnökét; Mészáros Virág, a Dunaújvárosi Egyetem főtitkára; dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora; és Gombos Istvánt, Dunaújváros Megyei Jogú Város alpolgármestere. Fotó: Ady Géza

A készülék számára helyet biztosító Dunaújvárosi Egyetem rektora, dr. András István örömét fejezte ki, hogy ezentúl már nem csak tanítják a „Szociális párbeszéd és társadalmi felelősségvállalás" elnevezésű tantárgyat, hanem tevékenyen szerepet is vállalnak a tanítottakban.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának Elnöke plusz ajándékként két térképet adott át az önkormányzat és az egyetem részére, amelyen a Dunaújváros területén megtalálható hasonló készülékek címei szerepelnek.

Az esemény zárásaként a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője, Reszegi Imre irányításával az egyetem kiképzett dolgozói tartottak élethű gyakorlati bemutatót, a készülék működével kapcsolatosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!