Hírek

2017.03.15. 18:35

Állapotos anya és kislánya is életét vesztette - A tanúk meghallgatásával kezdődött újra a bírósági eljárás

Dunaújváros - Több mint két éve egy tragikus baleset történt Nagyvenyim és Mezőfalva között, amelyben három ember vesztette életét.

Szabó Szabolcs

A kiemelt közérdeklődést kiváltó baleset felderítésére hivatott nyomozati szakasz már korábban lezárult, az ügyben tavaly nyáron kezdődött el a bírósági eljárás, amely azonban megszakadt, így a bíróváltás után az eljárás március 14-én, azaz kedden folytatódott a helyi járásbíróságon a tanúk meghallgatásával.

A tanúk meghallgatásával folytatódott a tárgyalás Fotó: Ady Géza

Egy többszörösen is tragikus közúti baleset történt 2014. november 1-jén Mezőfalva és Nagyvenyim között. Egy piros színű gépjármű szinte frontálisan ütközött a vele szemben haladó járatos, Dunaújváros és Mezőfalva útirányban közlekedő autóbusszal. A balesetben hárman haltak meg, az elhunytak között volt egy állapotos édesanya és kislánya is.

A balesetben elhunytak rokonai, családtagjai

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a történtek után közvetlenül a rendőrség őrizetbe vett egy huszonéves fiatalembert, aki a tanúvallomások és a szakértői vélemények szerint az általa vezetett gépjárművel végrehajtott előzés után úgy lökhette meg hátulról az előtte haladó, fent említett piros színű gépjárművet, hogy az "bicskaszerű" pályán vágódott az éppen akkor arra haladó járatos busz elé. A megismételt eljárás március 14-én, kedden folytatódott a helyi járásbíróságon.

- Több tényező is indokolta a megismételt eljárást, hiszen egyrészt bíróváltás történt, másrészt a két tárgyalási nap között több mint hat hónap telt el - mondta el lapunknak az ügyben a sértetti oldalt képviselő dr. Ábrahám Csaba ügyvéd, aki kérdésünkre arról is beszélt, véleménye szerint viszonylag egyszerű tényállásról van szó, így bízik benne, hogy belátható időn, azaz egy éven belül lezáródhat az eljárás.

Az említett egyszerűség csak részben tükröződött a keddi tárgyalási napon, a tárgyalást elnöklő bíró, dr. Csárádi László többször is kénytelen volt rendet tenni az ülésteremben, sőt, akadt rá példa, hogy maga hívta vissza a tárgyalás közepette távozó tanúkat. Ezen intermezzók miatt viszonylag feszült hangulat uralkodott a tárgyaláson. A beidézett tanúk közül ketten az említett buszon utaztak. A többi tanúhoz hasonlóan ők már korábban is tettek vallomást a Székesfehérvári Törvényszéken, ám most ismét fel kellett idézniük a történteket. Mindez csupán részben sikerült, hiszen több mint két év távlatából a tanúk csak viszonylagosan voltak képesek felidézni e tragikus nap adott eseménysorát. A meghallgatott három férfi által előadott történet egy pontban azonban megegyezett, hogy az ügyben vádlottként terhelt Sz. Roland által vezetett gépjármű egy előzés után próbált visszatérni sávjába az előtte haladó gépjármű mögé a baleset előtt. Egy beidézett tanú azonban másként emlékezett, elmondása szerint a történtek előtt őt is megelőzte egy sötét színű "nagy" autó, amelyet egy kisebb rózsaszín/piros jármű követett, amely szinte "le akarta tolni az előtte lévőt". Az ügyészség képviselője és a védelmet képviselő ügyvéd, dr. Bordács István is több kérdéssel, majd indítvánnyal élt a tárgyalási nap folyamán. A tárgyalás május 25-én folytatódik a Dunaújvárosi Járásbíróságon. Információink szerint a vád szerint a húszas éveinek közepén járó fiatalembert kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével vádolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!