Hírek

2014.09.07. 16:00

Egy közös, családi program Szent Adorján napján

Dunaújváros - Nagy sikerrel, több száz résztvevővel rendezték meg szombaton a pálhalmai kft. és a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézet közös családi napját.

Gallai Péter

Szent Adorján a börtönőrök védőszentje, ezért ehhez a naphoz kapcsolódva rendeztek hétvégén országszerte ünnepségeket, így Pálhalmán is. A délelőtti sportprogram után délben chilis bab várta a résztvevőket, no meg számtalan program, amelyek jelentős része a gyerekes családok szórakozását szolgálta, de ilyenkor pont ez a lényeg, mint Balázs Péter dandártáboronok, a börtön parancsnoka elmondta kérdésünkre. S valóban, felsorolni is nehéz lenne a mi minden várta a kicsiket és nagyokat. Népszerű volt a mini golf, a kalandpark, az arcfestés, a tűzoltók jóvoltából fel lehetett próbálni a felszereléseket, majd egy füsttel teli sátorban kipróbálni milyen egy éles bevetés.

A bemutató után minden gyerek megsimogathatta a kutyákat, itt éppen Rostás Máté teszi ezt
(Fotó: Ónodi Zoltán)

Persze nem maradtak el a bemutatók sem, például a kutyás produkció hatalmas sikert aratott, majd a gyerekek megsimogathatták a pár perccel korábban még szökevényeket leterítő ebeket. S a segítség sem maradt el, hagyomány, hogy ilyenkor mindig véradást is szerveznek.

A segítség sem maradt el, hosszú sorban érkeztek a véradók
(Fotó: Ónodi Zoltán)

- A mindennapok során szigorú szabályok szerint dolgozunk, nem kevés stresszel. Éppen ezért fontos a család megnyugtató háttere, s éppen ezért szól ez a nap munkatársaimon kívül a hozzátartozókról is, ami olyan, mint egy majális. Ilyenkor lehet lazítani, barátilag beszélgetni, kikapcsolódni. Nem csak mi ünnepelünk, hozzánk csatlakoztak a szekszárdiak is, hiszen az egy kis intézmény, ezért ilyen színes programot nem tudnak szervezni tette hozzá a parancsnok, aki elárulta, hogy az objektumok, egységek főzőversenye is nagy csatát ígér. Többek között afrikai harcsa raguleves, töltött káposzta afrikai harcsából, vagy éppen kemencében sült bőrös malac volt a kínálat.

A pálhalmai sportpályákon ezernél is többen szórakoztak egészen hajnalig, többek között Nótár Mary koncertjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!