Hírek

2016.08.21. 19:25

Egy különleges nap - Hét éve nyilvánították várossá Rácalmást

Rácalmás - Az államalapítás és az új kenyér mellett a település várossá nyilvánítását is ünnepelték a rácalmásiak augusztus huszadikán.

Körmendi Erzsébet

A Jankovich-kúriában megtartott nagyszabású és színvonalas városnap programjai helyi fellépőkkel és sztárvendégekkel kezdődtek szombaton kora délután. Az ünnepségen dr. Zongor Gábor, a Települések Országos Szövetségének főtitkára méltatta Szent István érdemeit, és az önkormányzatok fontosságát hangsúlyozta, mint mondta: erős állam akkor lehet, ha erősek az önkormányzatok, a közösségek és erős az összefogás. Az új kenyeret Bozai Márton plébános szentelte meg, Schrick István vágta fel és a település alpolgármesterei kínálták a résztvevőknek.

Majd dr. Györe Andrea jegyző az elismerésben részesülők méltatásával folytatta. Rácalmásért kitüntetésben részesült dr. Zongor Gábor és Kovács Enikő református lelkész. Rácalmás Köz-szolgálatáért kitüntetést vehetett át Hegedűs Klára, a hivatal pénzügyi előadója, Szabó Istvánné Julika, a hivatal gazdálkodási előadója és Vargáné Moldován Katalin, a Jankovich Miklós Általános Iskola nyugállományba vonuló pedagógusa.

A díjátadás után Schrick István kívánt jó szórakozást, és folytatódott a program jó zenékkel, tűzijátékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!