Hírek

2015.05.27. 17:22

Egy nyár a Ligetben - Június 21-én indul a rendezvénysorozat

Dunaújváros - Június 21-én indul a város legnagyobb szabadtéri rendezvénysorozata a Petőfi Művészeti Liget.

Szabó Szabolcs

Ami Kapolcsnak a Művészetek Völgye, az Dunaújvárosnak a Petőfi Művészeti Liget, amely idén nyáron is - kevés kivételtől eltekintve ingyenes - kulturális programok sokaságával várja majd az érdeklődőket.

Az utóbbi közel egy évtizedben bejáratott menetrend ezúttal is alig módosul majd. Üdítő változás, hogy a Liget egy plusz helyszínnel bővül, hiszen az elmúlt fél évben sikerrel üzemelő Művész Jazz Klub a kávézó teraszára költözik, bekapcsolódva a Liget műsorfolyamába. Itt főként majd ha az időjárás is megengedi a dzsesszkoncertek kapnak helyet.

További örömteli változás jelent, hogy idéntől már nem csak a kőszínházi évadot köszöntő Ligetzáró köré szervez családi napot a Bartók színház, hanem a sorozat nyitányán is több program csábítja a közönséget. Minderről szerdán számolt be a Bartók vezetése dr. Borsós Beáta és Dobák Lívia a sajtó képviselőinek.

Dobák Lívia, a teátrum művészeti vezetője és dr. Borsós Beáta, a Bartók igazgatója Ligetnyitó sajtótájékoztatón a Művész teraszán Fotó: Zsedrovits Enikő

Az idei Liget programról dr. Borsós Beáta, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója elmondta, a város önkormányzata 5 millió forinttal támogatta az idei rendezvénysorozatot, a nyár végén esedékes Ligetzárót pedig saját forrásból finanszírozza a Bartók. Tartva a már megszokott tematikát, ezúttal is dzsessz, blues, világzenei koncertekkel, valamint irodalmi estekkel és szabadtéri színházi előadásokkal várják majd a közönséget június 21-től minden héten szerdán, pénteken és vasárnap. Új helyszínként kapcsolódik be a sorozatba a Művész Kávézó terasza, ahol főként a bensőségesebb hangulatot igénylő dzsesszkoncertek kapnak helyet.

A jegyváltás mellett látogatható színházi előadások ezúttal a Bartók nagytermébe költöznek. E minisorozat keretében lesz látható a Hadart Művészeti Társulat előadásában az Apácák című musical komédia, valamint Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás szereplésével Bill Manhoff darabja a Bagoly és Cica. Az irodalmi szakaszt ezúttal is a házigazda Bartók művészeti szállítják majd, Lapis Erika, Tőkés Nikolett és Csadi Zoltán szerkesztésében.

A program gerincét az utóbbi évekhez hasonlóan a sokszínű és gazdag zenei kínálat adja. A Ligetben üdvözölhetjük többek között a 20 éves jubileumi koncertműsorával érkező Kerekes Band-et, a Naked Woods zenekart, Pál István Szalonnát és Bandáját, és a hazai pályáról – az országos színtéren is – ismert BeatKOHO-t és a Jolly Jackers-t is. Mint már említettük a június 21-re, vasárnapra időzített Ligetnyitót sem aprózta el a Bartók. A programsorozat már délután négy órakor a furfangos csodavilág interaktív játszóházzal indul, ugyanekkor a szabadtéri színpadon Gubás Gabi színésznő és Czutor Zoltán dalszerő közös produkcióját élvezheti a nagyérdemű Mákos Gubás és Czutor Borsók címmel. A zenés nyitányt pedig este 20 órától a hazai swing mezőny egyik álló csillaga a Swing á la Django szolgáltatja majd. A zenekar muzsikájában harmóniára talál a magyar autentikus zene és a francia manouche swing. Csábítóan hangzik...

Ligetre fel, az idei nyáron is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!