Hírek

2017.08.21. 19:00

Egy románcból indult a közösség, már 20 éves a Baracs Táncegyüttes!

DUNAÚJVÁROS/BARACS Remek, tempós gálával ünnepelte fennállásának XX. évfordulóját a Baracs Néptáncegyüttes.

Szabó Szabolcs

- Hogy miként is kezdődött? Hát az akkori barátnőméknél ettem a tepertőt, amikor felmerült, hogy Baracson kellene csinálni egy néptánccal bőségesen vegyített szüreti felvonulást. Ez megtörtént, sőt, olyan sikerünk volt, hogy a résztvevők és a település vezetősége is úgy döntött, ha van lehetőségünk, akkor folytassuk. Hát folytattuk, és ennek immáron több mint húsz éve - fogalmazott lapunk nyitó kérdésére Suplicz Mihály, a Baracs Néptáncegyüttes alapító-vezetője, akit azért az elmúlt évtizedekről is kérdeztünk:

Több mint tíz koreográfiát mutattak be a táncosok a jubileumi koncerten Fotók: Amatőr felvétel

- A csapat átlagéletkora most úgy 35 év, így leginkább vasárnap délelőttönként járunk össze gyakorolni, koreográfiákat betanulni. Ennek ellenére bezsebeltünk már két ezüst minősítést is és számos remek díjat. A visszajelzésekből kitűnik, hogy szeretnek minket ott Baracson, és a közgyűlés is támogatja a munkánkat. Hatalmas megtisztelés volt számunkra, hogy a szombati falunapon a fő műsoridőben léphettünk fel a szabadtéri színpadon. Húsz esztendő nagy idő, de a tagságunk az utóbbi években mondhatni állandósult. Most már az őszi szüreti bálra készülünk, valamint a baracsi falukarácsonyra - tette hozzá Suplicz Mihály, aki elárulta, sokaknak tartoznak köszönettel az elmúlt 20 évért, ám reméli egyre több fiatal csatlakozik majd az együtteshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!