Hírek

2014.06.16. 12:40

Egy sáv járható a Vasmű úton

Dunaújváros - Rendőrök és polgárőrök állnak a Vasmű úton, hogy a Kossuth Lajos utcára tereljék az autósokat. Sokan az utolsó pillanatban vették észre a táblát: a városháza felé csak a közszolgálati járművek mehetnek.

Körmendi Erzsébet

Fotók: Ónodi Zoltán

A városháza mögötti új körforgalmi csomópontnál folytatódik az útépítés, a földmunkákat, a szegélyezést végzik a szakemberek, készítik az ágyazatot, az útalapbetont - mindezt forgalomkorlátozás és útlezárások mellett.

Polgármesteri Hivatal C-szárnyának a szerkezetépítése, villamos és gépészeti és falazási munkálatai zajlanak, tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák), elkezdődött a földszinti rész átalakítása is

Városháza tér és sétány: a közműkiváltási és közműépítési munkálatok folytatódnak, elkezdődtek a földmunkák, a villamos kábelfektetések, valamint a műtárgyépítés (szökőkút és környezete), továbbá a térburkolatok alá kerülő végleges ágyazati rétegek készítése, a térburkolások és az ehhez kapcsolódó előkészítési munkák megkezdődtek. Az Október 23. tér 2, 3, 4, 5 és 6 számú lépcsőház előtti járdát a sétány építése miatt felújítják, ezért ezek a lépcsőházak csak a Korányi utca felőli lejáraton lesznek megközelíthetőek. A munkálatok időtartama várhatóan 4 hét, az elkészült járdarészek szakaszosan átadásra fognak kerülni.

Játszótéri kiszolgáló épület: az acélszerkezeti váz építése befejeződött, folytatódnak a szigetelési munkák, megkezdődtek a tűzvédelmi bevonatolási munkák, a homlokzat burkolási munkák is elkezdődtek (oldalfalak, tető)

Parkolók: a parkolók elkészültek, kivéve a Kormányablak mögötti és a Múzeum melletti parkoló (folyamatban van)

Június 16-tól (hétfő) a körforgalom útépítési munkái miatt a Dózsa György útról nem lehet majd elkanyarodni sem a Római körút, sem a Vasmű út irányába. Az Aranyvölgyi út és az új Vasmű út felől a városközpont sem lesz megközelíthető, ezért javasoljuk, hogy a belvárosi úti céljaik eléréséhez a Szórád Márton utat vegyék igénybe. Továbbá az Aranyvölgyi úton lévő jelzőlámpás gyalogátkelőhely megszűnik, ideiglenes átkelő a Köztársaság úti csomópontnál kerül kialakításra. Fokozottan figyeljenek a kihelyezett útjelző táblákra!

A lezárások ideje alatt a közszolgálatot teljesítő járművek (buszok, mentő-, tűzoltó-, rendőrautók, taxik) csomóponton történő áthaladása biztosított lesz, erre külön sávot jelöltek ki, sárgán festett BUSZ felirattal..

A körforgalom várhatóan 3 hét múlva kerül átadásra.

A Városháza tér előtt jelenleg használt parkolók megszűntek, illetve a múzeum környéki terület egyaránt a kivitelezési munkák miatt lezárásra került. Ideiglenes parkolók kialakítására az Október 23. tér 9. számú lépcsőház mögötti volt tanpályán került sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!