Hírek

2015.04.26. 19:32

Egy újabb bringás nap - Bemutatkozott a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete

Remek hangulatú felvonulással és programhirdetéssel jelentkezett a helyi kerékpárosokat tömörítő civil szervezet.

Szabó Szabolcs

A városi nagy bringatúrához hasonló ezreket megmozgató kerékpáros rendezvénnyé nőne az a Föld napja alkalmából életre hívott felvonulás, amely szombaton mutatkozott be a városban. E közös tekeréssel egybekötött programhirdetéssel debütált a tavasszal alakult Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete.

A Föld napjához kapcsolódóan már korábban is több kisebb kerékpáros felvonulást rendeztek Dunaújvárosban, ám a szombati közös tekerés egyik különlegessége az volt, hogy első rendezvényével most debütált a tavasszal alakult Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete.

– Nem titkoltan a hagyományteremtés szándékával vágtunk bele a szervezőmunkába. Célunk, hogy a városi bringatúra mellett legyen egy másik nagy biciklis esemény, amely összefogja a kerekezőket. A szombati felvonuláson nyolcvan kerékpáros vett részt, örömmel láttuk, hogy sokan családdal, barátaikkal tekerték le a távot – összegezte a debütálást az egyesület vezetője Horváth Tamás, aki az alsó Duna-parton rövid beszédben szólt a felvonulókhoz.

– Mit is szeretnénk? Összefüggő, jól láthatóan kijelölt kerékpárhálózatot, új kerékpárutakat, jól használható, könnyen elérhető kerékpártárolókat, a meglévő hálózaton a burkolati hibák megszüntetését, a burkolati jelek felújítását, kerékpárbarát munkahelyeket. Mindezen feltételek teljesülése garancia lehet arra, hogy még többen használják ezt az egészséges mozgásformát. A Polgármesteri Hivatal és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság partnereként bízunk a változásban, mert úgy véljük: megérdemeljük – mondta el Horváth Tamás. A Föld napja alkámából rendezett kerékpáros Márkus Zoltán pedagógus a környezetvédelem fontosságága hívta fel a figyelmet. A résztvevőket pedig a DStreet Egyesület tagjai, valamint Szabó Adél remek kutyás bemutatója szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!