Hírek

2015.10.07. 13:09

Az időjárás még nem indokolta a távfűtés bekapcsolását az egész városban

Dunaújváros - Egyre több közös képviselő kéri a távfűtés bekapcsolását. A szezonkezdés szeptember 15., ám az időjárás még nem indokolta a város teljes bekapcsolását.

Körmendi Erzsébet

A távfűtés hivatalos kezdési időpontja szeptember 15. Ám ez nem azt jelenti, hogy a szolgáltatónak muszáj bekapcsolnia a szolgáltatást. A dátum a rendelkezésre állás kezdete: szeptember 1-jén elkezdődik a felkészülés, szeptember 15-től pedig minden készen áll, hogy bármikor indíthassák a szolgáltatást. Kötelezően akkor kell beindítani egységesen az egész városban a fűtést, ha a napi külső átlaghőmérséklet tartósan csökken, három napot meghaladóan 12 Celsius fok alá, vagy egy napon belül 10 fok alá esik.

Amíg az időjárás a fenti okok miatt nem indokolja, addig csak annál a társasháznál kapcsolja be a DVCSH a távfűtést, ahol azt a közös képviselő kéri. Fontos továbbá, hogy az egy hőközponthoz tartozó összes társasháznak egyszerre kell kérnie a szolgáltatás kezdését. Vannak ugyanis olyan hőközpontok, ahova kettő vagy annál több társasház tartozik. Dunaújváros 650 hőközpontjából eddig 316-nál kérték a közös képviselők a fűtés bekapcsolását, mert fáztak a lakók.

A szolgáltató szakemberei kérik a lakókat, hogy a távfűtés megkezdésekor (vagy még előtte) legalább egy napig tartsák a legmagasabb, ötös fokozaton a termosztátokat, hogy a rendszer le tudjon légtelenedni. Ellenkező esetben bugyog és különböző hangokat ad majd a rendszer a csövekben lévő levegő miatt, valamint - ami a legnagyobb baj - csökken a fűtés intenzitása, és főleg a felsőbb emeleteket nem adnak le megfelelő meleget a radiátorok. Érdemes tehát rövid ideig magasabb fokozaton, teljesen nyitott szeleppel használni a fűtést, hogy optimális legyen a rendszer kihasználtsága.

A távfűtési szezon kezdeti időszakában előfordulhatnak dilatációs és egyéb hibák, csörgés, csöpögés, zörgés. Ezeket jelezni kell a DVCSH ügyfélszolgálatán személyesen vagy telefonon. A szakemberek folyamatosan dolgoznak most is a már bejelentett hibák elhárításán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!