Hírek

2015.02.17. 19:15

Kerékpáros egyesületet alakítanak - Mindenkit várnak a szervezetbe

Dunaújváros - Csütörtökön tartja alakuló ülését a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesülete, amelynek célja többek között a kétkerekű közlekedés biztonságának megteremtése és népszerűsítése.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Balesetmegelőzési Bizottság (DBB) nemrégiben rendezett fórumot a biztonságos kerékpáros közlekedésről, azon az összejövetelen merült egy helyi egyesület létrehozása, többek között a pályázati lehetőségek kihasználása miatt. Az elgondolást tett követte, a DBB tagja, dr. Nagy Viktor, valamint Horváth Tamás kezdeményezésére február 19-én, csütörtökön 16 órától a Vasmű út 41-es irodaház első emeleti tárgyalójában tartják meg a Dunaújvárosi Kerékpárosok Egyesületének alakuló ülését, amelyre mindenkit szeretettel invitálnak, aki szeretne hozzájuk csatlakozni.

Horváth Tamás bízik a sikeres és eredményes működésben (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Horváth Tamás lapunknak elmondta: - Dunaújvárosban nincsen semmiféle szervezet, ami képviselné a kerékpárosok érdekét, pedig megérdemelné az a több ezer ember, aki naponta használja a biciklit, de azok is, akik csak hobbi célból ül fel a kerékpárra. A céljaink között szerepel például, hogy az iskolákban versenyeket tartsunk, de rendezvényeket szeretnénk szervezni akár gyerekeknek, akár felnőtteknek, vagy éppen bringatúrákat. Bízunk benne, hogy az önkormányzati fejlesztéseket, beruházásokat is véleményezheti majd az egyesület, segítve ezzel az ő munkájukat. De akár azzal is, hogy felhívjuk a figyelmet olyan problémákra, ami például egy felfestéssel, vagy tábla kihelyezésével hamarabb orvosolható.

Horváth Tamás hozzátette, azt szeretnék, hogy az idei bringatúrán már szervezett formában megjelenhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!